Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén is lehet síelni a hazai pályákon!

2006.03.16. Bata Attila

Azoknak, akik a hétvén is hazai pályán szeretnének síelni még van lehetőségük választani egy pár nyitva tartó magyar sípálya közül. Természetesen március második felében már inkább tavaszias körülmények várják majd a síelőket, de érdemes lesz kihasználni a hűvös kora reggelt és élvezni a délutáni napsütést.

Nemzeti ünnepünkön friss hó, délelőtt napsütés, jó pályák és még mindig jól használható 7-km-es erdei lesikló út fogadta a szép számú látogatót Nagy-Hideghegyen. Sajnos du. 4-kor egy régi rögzítő bilincs eltörése következtében egy csigasor megsérült és a drótkötél több oszlopról leesett. A súlyos hibát kemény munkával a kezelők kijavították, így a március 18-19-i hétvégén jól működő felvonók és még mindig jó hó várja a közönséget, sőt az előrejelzés szerint napsütésre is számítani lehet. Mivel a következő napokban is fagyosak lesznek az éjszakák, a hótakaró nem fog sokat vékonyodni, ezért március 25-26-án is teljes üzem várható, igazi tavaszi sízés. Tervek szerint a szezon április 1-2-án ér véget, ekkor sor kerül a február 11-én a nagy havazás miatt elmaradt csóványosi emléktúrára is.

A mátraszentistváni Sípark a hétvégén is várja a látogatókat, naponta 16:30-ig lehet síelni. A tervek szerint a március 25-26-i hétvégén kerül sor az idei szezon zárására, addig tavaszias hóviszonyok és körülményeket között lehet majd síelni.

Kékestető is nyitva tart. A mai mérések szerint a hóvastagság jelenleg a pálya aljánál, a Veronika réten 45 cm, a pálya felső részén pedig 105 cm. Az adatok a sípálya weboldaláról származnak. Hétvégére változékony idő várható, havazással és később hószállingózással.

Továbbra is nyitva tart Dobogókő, ahol a hét elején 15 cm friss hó esett. Jelenleg 30-60 cm vastag a hóréteg. Minden nap reggel 9-től 16:30-ig járnak a felvonók Dobogókőn.

Jelenleg szinte biztosra mondható, hogy hétvégén üzemelni fog a Visegrád-Nagyvillám sípálya is. Ezen csak egy esetlegesen beköszöntő kedvezőtlen időjárási front változtathat. A tervek szerint ebben a szezonban ezzel a hétvégével zár be a sípálya, amely összesen majdnem 70 napig üzemelt folyamatosan.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.