Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Foci VB: francia edzőtábor a síparadicsomban

2006.05.23. Bata Attila

Már kevesebb mint három hét és megkezdődik a németországi labdarúgó világbajnokság. Amíg a legtöbb csapat kellemes klímájú helyszínt választott az utolsó hetek edzőtáborozásához, addig a francia válogatott otthon készül, a kissé hűvös alpesi hegyek között, az inkább télen népszerűbb Tignes környékén.

A franciák ragaszkodnak korábbi szokásaikhoz és ezúttal is az Alpok egyik híres síparadicsomában Tignesben töltenek el néhány napot. Az angolok már hetek óta Portugáliában süttetik magukat, a többi ország is napsütésés tájakon készül a nagy eseményre. A franciák pedig nagykabátban és tetőtől-talpig felöltözve élvezik a télutót Tignesben.

Huszonhárom játékos négynapos magaslati edzőtáborozáson vesz részt. A játékosokat elkísérték családtagjaik, valamint rengeteg újságíró. A franciák egyik legnagyobb sztárja, Thierry Henry helikopterrel érkezett és szállt le a hófoltok között. Őt elkísérte felesége, az angol model Nicole Merry, és első gyermekük Tea.

A síelés valószínűleg kimarad a programból. Egyrészt a komoly sérülésveszély miatt, másrészt a síterep jelenleg karbantartás miatt zárva tart és csak nyáron nyit ki.

Az itteni edzőtábor 1998-ban már bejött a franciáknak, amikor hazai pályán megszerezték a világbajnoki címet. Az is igaz, hogy a 2002-es VB előtt is itt gyakoroltak, és akkor siralmas produkciót nyújtva nagyon korán kiestek az ázsiai tornáról.

A magaslati tábor szombaton véget ér. A franciák junius 13-án játszák első meccsüket a svájciak ellen.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.