Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyári túra a kékestetői sípályán

2006.07.31. Bata Attila

Nyári túra a kékestetői sípályán Sajnos még legalább négy hónapot kell várni az első nagyobb decemberi havazásig, amely remélhetően pontosan érkezik majd, de addig is szétnéztünk kis országunk legmagasabb pontján, és ha már arra jártunk, akkor természetesen vetettünk egy pillantást a sípályára is.

Ha valaki azt gondolná, hogy a túrázás népszerű módja a hétvége eltöltésének, akkor itt az ideje, hogy eloszlassuk a félreértéseket. Bizony, nagyon kevesen túráznak az erdőben, pedig ehhez a sporthoz nem kell vagyonokba kerülő felszerelést vásárolni. Amíg felértünk Kékestetőre, szinte alig találkoztunk túrázókkal.

A kékestetői pálya teteje gyönyörűen zöldelt a nyári kánikulában és mivel a füvet is lenyírták a most nem üzemelő felvonó aljáig, így igencsak takaros látványban volt részünk. A beléptető kapu most csak magában mered ránk, teljesen fura látványt nyújt a télen megszokotthoz képest. A télre csak az itt maradt ugrató és korlátok emlékeztetnek.

Természetesen legyalogolunk a pályán, amelyet szinte perzsel a nap, árnyék itt jóval kevesebb van mint az erdőben. Közben megnézzük a nyárra pihenőt kapott lift alsó állomását és Veronika rét teljesen üres parkolóját és bezárt büféjét. Közben már mindenki azt tervezgeti, hogy mennyire más lesz ez majd télen - főleg a hétvégeken.

KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.