Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Legdrágább síbérletek a következő szezonban

2006.08.19. Bata Attila

Legdrágább síbérletek a következő szezonban A világ legdrágább napijegyét a következő szezonban is az amerikai terepeken vásárolhatjuk meg, amennyiben a jó szerencsénk Colorado környékére repít bennünket.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is augusztusban tette közzé árait a világ két legdrágább síterepe Aspen és Vail, ahol egy napijegy a két ünnep között akár 18 000 forintnak megfelelő dollárba is kerülhet.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Aspen jelentette be árait korábban. Az új árlista szerint főszezonban egy napi jegyet 82 dollárért lehet vásárolni a síterep pénztáraiban. Internetes elővételben azért olcsóbb, amerikai szokás szerint aki előre interneten megrendeli a síbérletét az esetenként jelentős kedvezményekre is számíthat. Ebben az esetben napi 8 dollárral (kb. 1800 forint) is olcsóbb lehet.

A helyi marketingesek hamar megnyugtatták azokat, akik ezt egy kicsit sokallották. Nagyon kevésen fognak főszezonban napijegyet váltani, inkább a többnapos bérlet lesz a jellemző, amely fajlagosan egy napra számolva sokkal olcsóbban kijön. Továbbá azt is megemlítették, hogy az Aspen négy terepére érvényes bérlet valószínűleg nem a legdrágább lesz Észak-Amerikában.

Valamit sejthettek, mert a tavalyi csúcstartó Vail (előző szezon csúcsa: 81 dolláros napijegy) is beárazta az idei szezont, és a hasonló időszakra 83 dolláros napijegyet kalkulált ki. Ezzel idén is övék a legdrágább napijegy büszke címe. A vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek lehet enyhe gyógyír, hogy ha valaki előszezonban négynapos bérletet vált, akkor már napi 37-38 dollárért (kb. 8000 forint) is síelhet.

Nos aki Európában marad, az kevesebből is megúszhatja és persze nagyobb síterepeken is síelhet. Szerencsére az Európában legdrágábbnak számító svájci pályák is még az amerikai árak alatt maradnak, pl. egy napi jegy Zermatt terepén, amely érvényes az olasz oldalra is 76 svájci frankba (13 300 forint) fog kerülni. Ausztriában idén St. Anton és Sölden tűnik a legdrágábbnak a 40,5 eurós (11 200 forint) napijegyével főszezonban, de ott van szorosan a nyomában Ischgl, Obergurgl, és Serfaus. Szlovákiában az idén a chopoki (Jasna) szilveszter lehet a legdrágább síbérlet szempontjából, itt egy napijegy 890 koronába (kb. 6 600 forint) fog kerülni. A fent említett európai árak csak előrejelzések, számos síterep még nem tette közzé a következő szezon árait.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.