Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világklasszis osztrák síelő hamarosan magyar színekben

2006.10.26.

Igazán érdekes híreket hallottunk a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelynek a Havazin magazin, a Fullsport SE sportegyesület és a Magyar Sí Szövetség volt a házigazdája. Idén újra látható lesz a Havazin magazin a tévében vasárnaponként, a sportegyesület bemutatta három új osztrák versenyzőjét, a sí szövetség főtitkára pedig röviden ismertette a szövetség előtt álló feladatokat.

Kezdjük egy érdekes hírrel. Szepesi István a Fullsport SE egyesület elnöke bejelentette, hogy a következő szezontól a csapatukat erősíti három osztrák síelő, név szerint, Kilian Albrecht, Manfred Gstatter és Martin Kammerlander. Az elnök kiemelte, hogy a három osztrák versenyző leigazolása azt jelentheti, hogy a magyar utánpótlás testközelből tanulhat majd az osztrákoktól, főleg Albrecht-től, aki a 2002-es Olimpián hajszállal maradt el a dobogóról és végzett negyedik helyen műlesiklásban. Albrecht és a többiek honosítása is folyamatban van, amely azt jelentheti, hogy hamarosan magyar színekben versenyezhetnek világversenyeken. Az egyesület versenyzői egykori szlovén válogatott síelő irányításával edzenek majd.

A helyszínen megjelent Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki teljes támogatásáról biztosította az egyesület tervét, és lehetségesnek nevezte, hogy a MOB további segítséget tud nyújtani a magyar sísport fejlődéséhez. Lehetségesnek tartott egy közös osztrák-magyar edzőtábor megszervezését, ahol az osztrákok tanítanánk a mi síelőinket, cserébe pedig pl. az osztrák vívók leshetnének el valamit a magyaroktól.

Ozsváth Miklós, a sí szövetség főtitkára kiemelte, hogy jelenleg szakadék tátong a többszázezresre becsülhető hobbisíelők tömege és a versenysport között. Örömmel látná, ha egyre több fiatal tanulna meg síelni és egyre több fiatal versenyző kerülne ki a tömegsport bázisból. A sí szövetség megújult arculattal és weboldallal indul neki a következő szezonnak.

A Havazin magazin stábja bejelentette, hogy az idei szezonban újra látható lesz az egyetlen síeléssel foglalkozó, rendszeresen jelentkező, magyar tévéműsor tavaly megszokott csatornán, de más időpontban. Az első részt, december 3-án reggel 9:30-kor láthatjuk majd, és utána folyamatosan minden vasárnap reggel kerül képernyőre a műsor - várhatóan március közepéig. A szerkesztők elmondták, hogy műsor tematikája nagyjából hasonló lesz az előző szezonhoz, a stáb és a műsorvezetők személye (Eszter és Koko) változatlan lesz. Az idei szezonban hangsúlyosabban jelenik meg majd a versenysport. Több beszámolót láthatunk majd a magyar és külföldi versenyekről, köztük néhány Világkupa futamon is forgatni fognak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.