Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világklasszis osztrák síelő hamarosan magyar színekben

2006.10.26.

Igazán érdekes híreket hallottunk a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelynek a Havazin magazin, a Fullsport SE sportegyesület és a Magyar Sí Szövetség volt a házigazdája. Idén újra látható lesz a Havazin magazin a tévében vasárnaponként, a sportegyesület bemutatta három új osztrák versenyzőjét, a sí szövetség főtitkára pedig röviden ismertette a szövetség előtt álló feladatokat.

Kezdjük egy érdekes hírrel. Szepesi István a Fullsport SE egyesület elnöke bejelentette, hogy a következő szezontól a csapatukat erősíti három osztrák síelő, név szerint, Kilian Albrecht, Manfred Gstatter és Martin Kammerlander. Az elnök kiemelte, hogy a három osztrák versenyző leigazolása azt jelentheti, hogy a magyar utánpótlás testközelből tanulhat majd az osztrákoktól, főleg Albrecht-től, aki a 2002-es Olimpián hajszállal maradt el a dobogóról és végzett negyedik helyen műlesiklásban. Albrecht és a többiek honosítása is folyamatban van, amely azt jelentheti, hogy hamarosan magyar színekben versenyezhetnek világversenyeken. Az egyesület versenyzői egykori szlovén válogatott síelő irányításával edzenek majd.

A helyszínen megjelent Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki teljes támogatásáról biztosította az egyesület tervét, és lehetségesnek nevezte, hogy a MOB további segítséget tud nyújtani a magyar sísport fejlődéséhez. Lehetségesnek tartott egy közös osztrák-magyar edzőtábor megszervezését, ahol az osztrákok tanítanánk a mi síelőinket, cserébe pedig pl. az osztrák vívók leshetnének el valamit a magyaroktól.

Ozsváth Miklós, a sí szövetség főtitkára kiemelte, hogy jelenleg szakadék tátong a többszázezresre becsülhető hobbisíelők tömege és a versenysport között. Örömmel látná, ha egyre több fiatal tanulna meg síelni és egyre több fiatal versenyző kerülne ki a tömegsport bázisból. A sí szövetség megújult arculattal és weboldallal indul neki a következő szezonnak.

A Havazin magazin stábja bejelentette, hogy az idei szezonban újra látható lesz az egyetlen síeléssel foglalkozó, rendszeresen jelentkező, magyar tévéműsor tavaly megszokott csatornán, de más időpontban. Az első részt, december 3-án reggel 9:30-kor láthatjuk majd, és utána folyamatosan minden vasárnap reggel kerül képernyőre a műsor - várhatóan március közepéig. A szerkesztők elmondták, hogy műsor tematikája nagyjából hasonló lesz az előző szezonhoz, a stáb és a műsorvezetők személye (Eszter és Koko) változatlan lesz. Az idei szezonban hangsúlyosabban jelenik meg majd a versenysport. Több beszámolót láthatunk majd a magyar és külföldi versenyekről, köztük néhány Világkupa futamon is forgatni fognak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.