Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi VB 2007: érdekességek a világbajnokság előtt

2007.01.31. Bata Attila

Alpesi VB 2007: érdekességek a világbajnokság előtt Szombaton kezdődik az alpesi síelők idei világbajnoksága a svédországi Are-ban. Örömteli, hogy a síterepen nem lesz gond a hóval, és a következő napok időjárása is kedvezőnek tűnik. A versenyeket az igazi "síőrült" hírében álló svéd királyi pár nyitja meg pénteken.

Gusztáv Károly svéd király és felesége Szilvia királyné közismerten rajong a síelésért, ezért szinte természetesnek tekinthető, hogy a királyi pár nyitja meg az idei alpesi világbajnokságot. A hivatalos megjelenéseik mellett szeretnének minél több versenyt megtekinteni. A szombati versenyen biztosan ott lesznek, hiszen a győztes abban a megtiszteltetésben részesül majd, hogy a királyi pártól veheti át az aranyérmét.

A világpolgár Hubertus von Hohenlohe herceg nem vesz részt az idei VB-n. A gazdag nemesi családból származó és mexikói útlevéllel is rendelkező Von Hohenlohe eddig 12 világbajnokságon vett részt. Az idei versenyekről le kell mondania, hiszen a múlt héten Kitzbühelben súlyosan bukott és meg kellett operálni.

Az idősödő Von Hohenlohe a nagy síversenyek elmaradhatatlan résztvevője, természetesen az esetében inkább a részvételről beszélhetünk mint győzelmekről. Először az 1982-es schladmingi VB-n indult. Részt vett eddig négy Olimpián, a tavalyiról csak azért maradt le, mert a mexikói olimpiai bizottság cikinek tartotta, egyszemélyes csapatként képviselje Mexikót, mivel csak ő tudta teljesíteni a kiküldetési szintet.

A versenyek szombaton kezdődnek a férfiak Super-G versenyével. A délután 12:30-kor kezdődő verseny aranyérmére sokan pályázhatnak, köztük a tavalyi győztes amerikai Bode Miller és az akkori dobogósok küzül csak az osztrák Benjamin Raich, hiszen csapattársa Michael Walchhofer nem fért be a legjobb négy osztrák közé.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.