Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi VB 2007: elmaradt az első verseny

2007.02.03. Bata Attila

Alpesi VB 2007: elmaradt az első verseny A 39. Alpesi Világbajnokság szombati nyitószámát el kellett halasztani a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. A férfiak Super-G versenyét nem lehetett megrendezni a heves széllökések miatt, így hétfőre halasztották. A rendezők reménykednek benne, hogy a holnapi versenyre lecsendesedik a szél.

Már szombaton kora reggel világossá vált, hogy nem lehet megrendezni a világbajnokság első futamát. Az éjszakai hatalmas havazást heves szélviharok követték, helyenként 108 km/órás széllökéseket is mértek a pálya felsőbb részein. A szél és felgyülemlett hómennyiség sok helyen tönkretette a pálya mellett felállított védőhálókat, amelyek előtt hatalmas hókupacok alakultak ki.

A meteorológiai intézet szerint leghamarabb vasárnap reggelre enyhülhet a szél, de a holnapi női versenyek megrendezése is veszélybe került. A mostani széllökések holnapra 40-45 km/órás sebességre mérséklődhetnek. Éjszakára további 5-10 cm friss havat jeleznek előre és holnap délben is várható csapadék. Keddtől pedig megérkezik az igazi sarkvidéki hideg, mínusz 10 és 20 fok közötti várható hőmérsékletekkel.

A férfiak versenyét hétfő délelőttre halasztották, amikor a férfi lesiklás egyik edzését tartották volna, így valószínűleg egy lesiklóedzéssel kevesebb lesz a programban.

A VB helyszínén már hónapok óta folytak az előkészületek. Európa nagy részéhez hasonlóan itt sem havazott, de az állandó hideg miatt sikerült rendesen behóágyúzni a pályákat. A verseny előtt pár nappal megérkezett a megkésett havazás, tegnap délelőtt pedig már heves esőzések áztatták a pályákat. Estére az esőzés újra átfordult havazásba, amely reggelre a hófúvásoknak köszönhetően teljesen buckássá varázsolta a pályákat. A helyiek nem nagyon lepődnek meg az időjárás változásain, azt tartják, hogy itt teljesen természetes, ha egy nap alatt mind a négy évszak sajátosságait élvezhetik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.