Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melegrekord után havazás a Magas-Tátrában

2007.03.19. Bata Attila

Melegrekord után havazás a Magas-Tátrában Március első felében többször is megdőlt az évszázados melegrekord a Magas-Tátra környékén. A kellemesen meleg idő után vasárnaptól visszatért a tél a legmagasabb szlovák hegységbe. A síelők örömére, de az autósok bánatára 10-25 cm friss hó hullott a vasárnap óta.

A hosszú hétvégén honfitársaink tömege árasztotta el a magas-tátrai pályákat. A hétvégi kopott és néhol földes-saras pályákra ma már rá sem lehetett ismerni. A folyamatos havazásnak köszönhetően, eddig a sípályákon 15-25 cm friss hó hullott. A havazás a közlekedésben is fennakadást okoz, hiszen a tátrai utakat legalább 10 cm vastag hó borította reggelre.

Nemcsak az autósok lepődtek meg a tél utolsó (?) támadásán. Sokan már temették az idei szezont, hiszen még március is szokatlanul magas hőmérsékleti értékekkel kezdődött. A hónap első két hetében folyamatosan dőltek meg az évszázados melegrekordok a Tátra alján. Március 13-án és 14-én rekordnak számító 16,1, illetve 17,5 fokot mértek. Soha nem volt még ilyen meleg a Magas-Tátrában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.