Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Március végi jelentés a szlovák pályákról

2007.03.29. Bata Attila

Március végi jelentés a szlovák pályákról Március utolsó napjaiban még számos terepen lehet síelni, amelyek nagy részén árengedményekkel várják a vendégeket. A síelőket tipikus tavaszi körülmények várják, hideg reggelek után gyorsan emelkedik a hőmérséklet, és napsütésben lehet síelni.

A Magas-Tátra és környékén továbbra is remek hóban lehet síelni. Még mindig nyitva tart a Roháce - Spálená (55 cm) a Nyugati-Tátrában és még üzemel Zdiar Strednica (30 cm) is a Bélai-Tátrában, igaz csak a hétvégén tartanak nyitva. A Magas-Tátrában 150 cm hó várja a síelőket a Csorba-tónál (Strbske Pleso) és jelenleg 320 cm a hó vastagsága a Lomnici nyeregben (Lomnicke sedlo). Az utóbbi helyen várhatóan májusig lehet majd síelni, de figyeljünk arra, hogy április 2-án (hétfőn) az összes felvonót egy teljes napra lezárják karbantartás miatt Tátralomnic, Kőpataki-tó és a Lomnici csúcs között.

Az Alacsony-Tátrában is találunk még üzemelő sípályákat. Itt jelenleg az alábbi síterepen lehet sportolni. Certovica (75 cm), Chopok déli oldalán Srdiecko (70 cm) és Kosodrevina (240 cm) továbbra is síelhető. Chopok északi oldalán is (65 cm) járnak még a liftek.

Ezen felül még a Fátra hegycsoport síterepei tartanak nyitva. Vrátna (90 cm), Martinské hole (60 cm) és Lucivná - Magura (30 cm) maradt meg utolsó hírmondónak az üzemelő síterepek közül. Skalka (55 cm) várhatóan csak a hétvégére nyit ki. A felsorolt terepeken kívül még hétvégi nyitvatartással üzemel az Árvai (Orava) hegyekben található Zábava/Hrustín (45 cm).

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.