Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magánkézbe kerülhetnek Kopaonik szállodái

2007.12.30. Bata Attila

Szerbia legnagyobb síterepén található szállodák közül néhányat az állam tulajdonában lévő Genex cég üzemelteti, de ez hamarosan megváltozik. Tegnap jelent meg a vállalat privatizációjára kiírt tender, amelynek értelmében jövőre már magántulajdonosok kezébe kerülhet az egykori állami cég.
Kopaonik központi része
Kopaonik központi része

A Genex tipikusan a volt kommunista országokra jellemző vállalat, 1952-ben hozták létre az akkori Jugoszláviában export-import ügyletek lebonyolítására. Mivel komolyabb konkurenciával egyáltalán nem kellett megbirkóznia, így előre borítékolható volt a vállalat nyeresége, amelyeket ingatlanok megvásárlására is fordított, többek között a Kopaonik síterepén található üdülőkomplexumok megvételére.

A pályázat a következő év márciusában zárul, de a kiszivárgott hírek szerint az új tulajdonos csak a nemzetközileg is elismert szállodások köréből kerülhet ki. A körülbelül ötvenezer négyzetméteres ingatlannak továbbra is négycsillagos szállodaként kell működnie. Fontos kikötés, hogy az új tulajdonos nem hajthat végre leépítéseket a dolgozó létszámban az elkövetkező két évben.

A szerb síterepeket érintő privatizáció ezzel nem zárul le. Jövőre pályázatot írnak ki egy másik síterep ígéretes fejlesztési terveinek megvalósítására. Az állam privát vállalkozót keres Stara Planina síterepével kapcsolatos tervei végrehajtásához.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.