Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Állandó hóágyúzás menti meg a pályákat Karintiában

2008.01.16. Bata Attila

Állandó hóágyúzás menti meg a pályákat Karintiában Nem igazán örülnek a síterep üzemeltetők Karintiában az idei télnek. Már január közepe felé járunk, de kiadós havazás még nem érkezett a tartomány síterepeire ebben a szezonban. Síelni azonban remek pályákon lehet, köszönhetően az állandóan üzemelő hóágyúknak.

Mesterséges hó. Valószínűleg ez lenne a válasz arra az egyszerű kérdésre, hogy mi a közös idén Karintia legjobb síterepeiben? Nassfeld, Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Katschberg és társai most akár be is zárhattak volna hóágyúk nélkül. Mielőtt temetnénk ezeket a pályákat, gyorsan szögezzük le, hogy a pályákon van bőven hó, síelni nagyszerűen lehet. A tartomány 700 kilométernyi sípályája nagyszerű állapotban van.

Amit a természet nem adott meg, azt hóágyúkkal kellett pótolni. Jelenleg a tartomány pályáinak a 98 százalékán kellett bevetni a hóágyúkat, ami egy elképesztően magas szám. Az üzemeltetés a mesterséges hóval is biztosított, csak az a baj, hogy a hóágyúzás nem olcsó mulatság. A megkérdezett üzemeltetőek szerint eddig átlagosan 10-15 százalékkal nőttek meg a költségeik az állandó hóágyúzás miatt.

Nemcsak a vendégek, hanem a helyi síelők is bizalmatlanul fogadják az idei szezont. Ennek az egyik legbiztosabb jele, hogy nem nagyon fogytak a szezonbérletek, valamint a többnapos bérletek. A vendégek inkább a napijegyeket vásárolják, és spontán döntenek arról, hogy aznap síeléssel vagy más programmal mulatják az időt. A helyiek pedig csak akkor hiszik el, hogy tényleg lehet fenn a hegyekben is síelni, ha már a völgyben is áll a hó.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.