Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek szezonkezdet a svájci síterepeken

2008.01.09. Bata Attila

Remek szezonkezdet a svájci síterepeken Rá sem ismerni a síterep üzemeltetőkre, valamint a síelésből élő vállalkozásokra az idén Svájcban. A tavalyi lógó orr után most a széles mosoly és teljes elégedettség jellemzi a helyieket. Van is rá okuk, hiszen az idei szezonkezdet eddigi számai minden korábbi várakozásukat felülmúlta.

Január első hetében már napvilágot láttak az idei szezon eddigi pénzügyi adatai. A novemberi szezonkezdés, az állandó hideg időjárás, és az elégséges hó hatására nagyszerűen alakul eddig az idei szezon. A svájci idegenforgalom további szerencséje, hogy a svájci frank árfolyama az idén kedvezően alakult a többi valutához képest, így az olcsóbb síelés még több turistát csábított ide.

Nézzünk néhány konkrét példát. Hoch-Ybrig terepe eddig 3,3 milliós bevétel könyvelhet el, tavaly ilyenkor még csak 1,8 milliónál tartottak. Az eladott bérletek száma már meghaladja a százezret a tavalyi huszonnyolcezerrel szemben. Flims-Laax-Falera síterepére 30 százalékkal többen jöttek, a szálláshelyek foglaltsága 45 százalékkal nőtt. Lenzerheide egészen fantasztikus növekedést produkált, eddig 60 százalékkal több bérletet adtak el, mint tavaly ilyenkor.

Meiringen-Hasliberg üzemeltetői szerint tíz éve nem volt ilyen jó a decemberi hónap. Az időben érkezett havazásnak köszönhetően keveset kellett költeni hóágyúzásra, összesen 20 kilométernyi hómentes pályaszakasz behavazása eddig 25 000 frankba került. Arosa síterepe 110 000 bérletet adott el decemberben, ezzel megdőlt minden eddigi rekord.

A sikerhez hozzájárult, hogy a fapados légitársaságok rengeteg utast szállítottak Svájcba, vagy a környező országok reptereire, ahonnan különbuszokkal hozták a turistákat. Számos szolgáltatást már az interneten rendeltek meg, amely szintén megnövelte a forgalmat. A svájci frank gyengélkedése miatt, a turisták a hegyi vendéglőket is sűrűbben látogatták.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.