Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jobban alakul az idei szezon Rózsahegyen

2008.01.30. Bata Attila

Lassan az ötvenedik üzemnapjához közeledik a szlovákiai Rózsahegy (Ruzomberok) síterepe. Bár az idén lehetnének jobbak a hóviszonyok, de a tavalyi szezonnal összehasonlítva jelentősen megnőtt a látogatók száma, amely azonban sajnos együtt járt a balesetek számának emelkedésével is.
Ruzomberok azaz Rózsahegy
Ruzomberok azaz Rózsahegy

Rózsahegy síterepe a Nagy-Fátrában található, összesen 11 kilométernyi sípályáját 10 lift szolgálja ki. A tavalyi szezon itt sem alakult a legjobban, de az idén valamivel biztatóbb a helyzet, annak ellenére, hogy a nagyobb havazás még várat magára, és a pályákon is inkább mesterséges havat találunk.

Lassan az ötvenedik havas napjukat ünnepelhetik a rózsahegyiek a decemberi nyitás óta. Az előző szezon mostoha körülményei között elért 84 napos nyitvatartást valószínűleg sikerül túlszárnyalniuk az idén. A látogatók száma is jobban alakul eddig. A tavalyi szezonban összesen 58.000 látogatót fogadtak a helyi pályákon, az idén eddig már körülbelül 40.000 síelő kereste fel a síterepet.

A több látogató óhatatlanul is több balesetet jelent. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint eddig 70-80 balesetet szenvedtek el az ide látogató síelők és hódeszkások. A sérültek ellátását a hegyimentők csapata végzik. A több mint húsztagú csapat nagy része önkéntesekből áll.

A síterep is szenved az elmúlt hetekben Szlovákiát sújtó heves viharoktól, néha le kellett állítani a nyolcszemélyes kabinos, és a négyszemélyes ülőliftet. A síterepen jelenleg 60 centiméteres mesterséges hóréteg biztosítja a folyamatos üzemelést.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.