Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ebben a szezonban először volt Chopok átsíelhető

2008.02.14. Bata Attila

Ebben a szezonban először volt Chopok átsíelhető Elméletileg már előző szezon óta átsíelhető a Chopok északi és déli oldala a tavaly átadott felvonónak köszönhetően, gyakorlatilag a liftek eddig nem jártak, így csak gyaloglás árán lehetett átsíelni az egyik oldalról a másikra. Az idei szezonban tegnap működtek először az átkötő liftek.

Tegnap működött a déli oldalon a Kosodrevina felvonó és a gerincre tartó folytatása, a Chopok-Juh lift, valamint az északi oldalon is beindították a hozzákapcsolódó Chopok-Sever húzóliftet, így ebben a szezonban először lehetett átliftezni egyik oldalról a másik oldalról. A síterep állítása szerint mától rendszeresen fognak működni a két oldalt összekötő liftek.

A síterep közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a hegyoldalban rendkívül kemény, gyakran jeges a hó állapota az utóbbi napokban, ezért csak megfelelően élezett lécekkel ajánlott nekivágni a felsőbb részeknek. Az is szerepel a felhívásban, hogy az átkötő liftek működése erősen függ az időjárási és hóviszonyoktól, így azok állandó üzemelésére nincs garancia.

Helyszíni jelentések szerint az utóbbi napokban hétágra sütött a nap, amely napközben teljesen megolvasztotta a hóréteget. A nappali enyhe időt este kemény fagyok követték, amelyek főleg a magasabb régiókban jégpáncéllá fagyasztották a megolvadt havat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.