Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszünet a német iskolákban, dugó az osztrák utakon

2008.02.03. Bata Attila

Az osztrák autóklub figyelmezteti a jövő héten az osztrák síterepekre igyekvőket, hogy a nyugati tartományokban, pl. Salzburg, Tirol és Vorarlberg környékén komolyabb dugókra lehet számítani a síterepek mellett. A német iskolákban megkezdődött a téli szünet, és ilyenkor irány az osztrák hegyek.

Ausztria nagy részén csak az elkövetkező hetekben köszönt be a síszünet, de a szomszédos Németország közeli tartományaiban már péntek óta ideiglenesen bezártak az iskolák. A német családok ilyenkor hagyományosan az osztrák síterepek felé veszik az irányt. A német iskolákon kívül egyhetes szünetet tartanak a belga, a luxemburgi és egyes csehországi iskolák is.

Az autóklub figyelmeztetése szerint a legnagyobb torlódásokra a német családok kedvelt útvonalain lehet számítani, a Tauern autópályán, a Bischofshofen-Lofer-Saalbach-Zell am See útvonalon, Obertauern környékén, a Schladmingtól Liezenig vezető 320-as úton, valamint a Gastein völgyében kell számítani.

Mostantól tehát megkezdődik az egészen február végéig tartó szokásos februári főszezon, amely minden síterep életében a legfontosabb időszak a bevételek szempontjából. A nagyobb zsúfoltság a hónap második felében várható, amikor a már az osztrák tartományban is életbe lép a síszünet. Az ország különböző tartományaiban ilyenkor egyhetes szünetet tartanak az iskolák.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.