Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kabinos lift építését kezdik meg Bad Gasteinban

2008.01.31. Bata Attila

Új kabinos lift építését kezdik meg  Bad Gasteinban Hatalmas beruházásba kezd Bad Gastein síterepe idén tavasszal. Amint befejeződik a szezon, elkezdődik egy új kabinos felvonó építése, amely a Stubnerkogel csúcsára szállíthatja majd az utasokat. Az új lift építésének költsége várhatóan megközelíti a tizenhárom millió eurót.

A gasteini lifttársaság szóvivője szerint az új lift majdnem ezer méter szintkülönbséget tesz meg az alsó és a felső állomás között. Az új lifttel könnyebb lesz a síelők dolga is, hiszen eddig nem volt közvetlen összeköttetés az Angertal és a síterep legmagasabb pontja között, ahonnan tovább síelhetnek Bad Gastein felé.

Az új lifttel egyidőben újabb pályákat is építenek majd a Stubnerkogel keleti oldalában Bad Gastein irányába, amelyeknek leginkább a kezdő síelők örülhetnek majd. Az új pályák mellett, a tervek szerint, a hóágyúzás feltételeit is megteremtik.

Néhány engedély még hiányzik az építkezéshez, de a síterep üzemeltetői szerint tavaszra ezeket is megkapják. Az építkezést a lehető leghamarabb szeretnék elkezdeni, hiszen a következő szezonra már járnia kell az új kabinos liftnek. A síterep szerint a hatalmas kiadások miatt nem lesz a szokásosnál nagyobb drágulás a bérletárakban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.