Menü ≡

Új kabinos lift építését kezdik meg Bad Gasteinban

2008.01.31. | Szerző: Bata Attila
Új kabinos lift építését kezdik meg  Bad Gasteinban Hatalmas beruházásba kezd Bad Gastein síterepe idén tavasszal. Amint befejeződik a szezon, elkezdődik egy új kabinos felvonó építése, amely a Stubnerkogel csúcsára szállíthatja majd az utasokat. Az új lift építésének költsége várhatóan megközelíti a tizenhárom millió eurót.
h i r d e t é s

A gasteini lifttársaság szóvivője szerint az új lift majdnem ezer méter szintkülönbséget tesz meg az alsó és a felső állomás között. Az új lifttel könnyebb lesz a síelők dolga is, hiszen eddig nem volt közvetlen összeköttetés az Angertal és a síterep legmagasabb pontja között, ahonnan tovább síelhetnek Bad Gastein felé.

Az új lifttel egyidőben újabb pályákat is építenek majd a Stubnerkogel keleti oldalában Bad Gastein irányába, amelyeknek leginkább a kezdő síelők örülhetnek majd. Az új pályák mellett, a tervek szerint, a hóágyúzás feltételeit is megteremtik.

Néhány engedély még hiányzik az építkezéshez, de a síterep üzemeltetői szerint tavaszra ezeket is megkapják. Az építkezést a lehető leghamarabb szeretnék elkezdeni, hiszen a következő szezonra már járnia kell az új kabinos liftnek. A síterep szerint a hatalmas kiadások miatt nem lesz a szokásosnál nagyobb drágulás a bérletárakban.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »