Menü ≡

Túl sok áramot fogyasztanak a hóágyúk

2008.02.07. | Szerző: Bata Attila
Túl sok áramot fogyasztanak a hóágyúk Mesésen szép hófödte hegyeiről ismert Tirolban is egyre többet kell igénybe venni a hóágyúk szolgálatait. Egyre több helyre kellett az utóbbi években hóágyúkat telepíteni, és azokat egyre gyakrabban kell használni. Az eredmény: az egész tartomány energiafogyasztásának 1%-át a hóágyúk teszik ki.
h i r d e t é s

Az utóbbi idők szorgos telepítésének köszönhetően a tiroli sípályák hetven százaléka mellett már éjjel-nappal düböröghetnek a hóágyúk, ha az időjárás is engedi. A mesterséges hógyártás nem olcsó dolog, a drága berendezések mellett keményen kell fizetni a felhasznált villamos áramért is.

Becslések szerint a tiroli hóágyúk annyi energiát fogyasztanak egy évben, hogy ezzel a mennyiséggel az egész tartomány teljes energiaszükségletét négy napon át lehetne biztosítani.

Egyes szakértők szerint 3000 hóágyú éves energiafogyasztása hasonló mértékű, mint Bázel éves energiaszükséglete. Az előző szezon kudarca után szinte az összes síterep rekordösszegeket költött hóágyúk beszerzésére, a mostani megnövekedett áramfogyasztás ennek egyenes következménye.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »