Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világbajnokság évfordulóját ünneplik Bad Gasteinban

2008.02.06. Bata Attila

A világbajnokság  évfordulóját ünneplik Bad Gasteinban 1958. február elején rendezték meg a tizennegyedik alpesi világbajnokságot az ausztriai Bad Gasteinban, amelynek most jött el az ötvenedik évfordulója. Ennek alkalmából a hétvégén hatalmas ünnepségeket rendeznek, ahol megjelennek a fél évszázaddal ezelőtti verseny hazai kedvencei és érmesei is.

Az alpesi versenyek történetében hosszú időn keresztül csak négy évente rendeztek világbajnokságokat, de ezzel egyidőben a téli olimpia versenyei is világbajnokságnak számítottak. Bad Gastein abban a szerencsés helyzetben volt, hogy két olimpia között 1958-ben rendezhetett versenyt.

A versenyt a Graukogel hegy oldalában tartották, amely ma is a helyi síközpont egyik legfontosabb része. Az akkori versenyre 175 versenyző érkezett a világ minden részéből, és a viadalt összesen hatvanezer, javarészt hazai néző izgulta végig, és örülhetett, hogy a hazaiak négy aranyat, négy ezüstöt, és egy bronzérmet nyertek.

Az akkori versenyzők közül itt lesz az akkori háromszoros győztes osztrák sílegenda, Toni Sailer, és számos versenyző is. A rendezők arra is számítanak, hogy a világbajnokságon részt vett edzők közül is néhányan eljönnek majd.

Az ünnepségeket és versenyeket ismét a Graukogel oldalában tartják majd meg. Egész hétvégén vetítik az ötven évvel ezelőtti verseny felvételeit, sőt a helyiek még egy kiállításra való anyagot is összegyűjtöttek a hétvégére.

Érdekesség, hogy a ski amadé síterepei közül korábban már Schladming is rendezett világbajnokságot 1982-ben, éppen az 1980-as Lake Placidben rendezett olimpia után, amelyen utoljára rendezték közösen az olimpiát és világbajnokságot. Schladming mostanában is nagyon szeretne világbajnokságot rendezni, a 2011-es versenyért folytatott harcban a német Garmisch-Partenkirchen előzte meg. A 2013-as rendezésért is harcba szálltak, ahol nagyon komoly ellenfelekkel kell megküzdeniük.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.