Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Murau: a magyarok hódítják meg a stájer pályákat

2008.02.19. Bata Attila

Murau: a magyarok hódítják meg a stájer pályákat A Lachtal környékét meghódító magyar vállalkozásokról közöl cikket az osztrák Die Presse. A cikk szerint a környék síelőinek a harminc százaléka Magyarországról érkezik, amelynek örülnek a helyiek, de még boldogabbak lennének, ha nyáron is itt vakációznánk.

A helyi lifttársaság vezetője szerint annak idején még ők voltak az elsők, akik nyitottak a magyarok felé, és akkor még sokan megmosolyogták őket. Mostanra már világosan látszik, hogy az erőfeszítések célt értek és a magyar utazási irodák szorgosan szállítják ide a vendégeket. A magyar vendége fontossága mára a számokban is megmutatkozik, az összes téli vendégéjszaka 25-30 százalékát a magyarok adják.

A hivatalos adatok szerint évente 130.000 vendégéjszakát töltenek itt a magyarok, akik közül a legtöbben Budapestről, vagy a Dunántúlról érkeznek. A parkolóban álló autók egynegyede Magyarországról érkezik, a lifttársaság vezetője szerint a lachtali régió a magyarok második kedvenc osztrák síterepe, Semmering után.

A cikk megemlíti, hogy a magyarok nem elégednek meg annyival, hogy csak síelni járjanak ide, komoly beruházásokat hoztak létre az előző években, és komoly tervekről hallani a jövőt illetően. Az egyik magyar utazási iroda nagyszabású beruházással egy négyszáz fő befogadására alkalmas apartman-komplexumot épített a lachtali lift mellé. Három évvel ezelőtt egy magyar szállodalánc az akkor lepukkant Lachtalhaus üzemeltetését vette át és már a tervek is készen állnak egy újabb 200 férőhelyes szálloda megépítésére.

Kreischbergben magyar befektetők az előző években két szállodakomplexumot építettek összesen 400 férőhellyel. A lift völgyállomása mellett egy újabb, 300 férőhelyes szálloda épülne, amelynek a tervei már el is készültek.

A síterep is figyel a magyarokra. Magyar nyelvűek a figyelmeztető táblák a síterepen, kétnyelvű az étlap a vendéglőkben, és a helyi síiskolákban is mindig van egy-két magyarul beszélő síoktató. A liftpénztárosokat pedig még magyar nyelvtanfolyamra is elküldték.

A helyiek azt szeretnék, ha a magyar turisták nemcsak a téli szezonban érkeznének, hanem nyáron is ellátogatnának a környékre. Újabban a brit turistákat próbálják megcélozni a helyiek. Londonból már számos fapados járat közlekedik a klagenfurti és a grazi reptérre, és a faluba már megérkeztek az első angol ingatlanvásárlók, akik a nagyobb alapterületű házakat vásároltak meg.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Da Capo Hotel
2014 januárjában újranyitott szálloda magyar személyzettel, a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 400 méterre. 2, 3 és 4 ágyas tágas szobák reggelivel, vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.