Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lackenhof: kevesebb vendégéjszaka 2007-ben

2008.02.13. Bata Attila

Lackenhof:  kevesebb vendégéjszaka 2007-ben Lackenhof am Ötscher síterepén teljesen megszokott a magyar szó, az idelátogató síelők jelentős része hazánkból érkezik. A tavalyi év adatai szerint jelentős visszaesés következett be a vendégéjszakák számában. Főleg az enyhe tél miatt, körülbelül negyedével csökkent a kiadott szállások száma.

Megdöbbentő csökkenést mutat a síterep vendégéjszakáinak száma a 2007-es évben. A csökkenés elsődleges oka ugyan a katasztrofális téli körülmények, de a helyzetet tovább rontja, hogy nyáron is jóval kevesebben éjszakáztak az Ötscher oldalában, mint egy évvel korábban.

2006-ban a síterep éppen átlépte a bűvös százezres számot a vendégéjszakák tekintetében, ehhez képest a tavalyi év 75.124 éjszakás adata igencsak sokkolónak tűnik. Egészen pontosan 26.728 vendégéjszakával kevesebbet regisztráltak a faluban, amely érzékeny veszteség a falu szállásadóinak, és az önkormányzat is jelentős turisztikai adótól esett el.

A csökkenés nem sok szakembert lepett meg, de a mértéke már igencsak meglepőnek mondható. Csak a katasztrofálisra sikeredett három téli hónapban már 17.600 éjszakával kevesebbel számolhattak. Az év további részében is jelentős veszteséget kellett elviselniük, és a korai szezonnyitás után sem sikerült a folyamatos üzemelést biztosítani a sípályákon.

A helyi idegenforgalmi hivatal szerint levonták a tanulságokat. A következő téli szezonra jelentősen fejleszteni szeretnék a hóágyúzás feltételeit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.