Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ez a tél eddig csak a hókotróknak jött be Bécsben

2008.02.22. Bata Attila

Ez a tél eddig csak a hókotróknak jött be Bécsben Az már tavaly is kiderült, hogy az enyhe tél katasztrófa a síelőknek, de áldás az útfenntartóknak, vagy a család pénztárcájának a csökkenő fűtésköltségek miatt. Az osztrák főváros útfenntartói is örülhetnek, ebben a szezonban eddig összesen tíz napig voltak havasak az utak Bécsben.

Túl sok munkával nem terhelte az idei tél a bécsi útfenntartókat, a novemberi szezonkezdet ót összesen tíz havas napot jegyeztek fel az osztrák fővárosban, és ebbe már a havasesős napokat beleszámolták. Eddig összesen 18 centiméter hóval kellett megbirkózniuk, a legnagyobb kihívást egy négynapos időszak jelentette, de akkor az ónos eső változtatta korcsolyapályává a várost.

Leggyakrabban azzal szokták mérni az útfenntartók a tél erősségét, hogy mennyi sót, vagy zúzottkövet kell kiszórni az utakra. Az idei tél ebben a tekintetben alig haladja meg a tavalyi katasztrofálisan enyhe tél adatait. Eddig 2362 tonna zúzottkövet terítettek szét a tavalyi 1304 tonnával szemben, igaz akkor az egész szezonban összesen 13 cm hó hullott Bécs utcáira. Az idén jóval több sót szórtak ki a tavalyi 2740 tonnánál, köszönhetően a hosszú ónos esős időszaknak.

Több olyan havas tél is volt korábban, amikor legalább tízszer ennyi sót vagy zúzottkövet kellett szétteríteni az utakon, ilyen volt például a 2002/2003-as és a 2003/2004-es szezon is. Az idei szezonban, ez hasonlóságot mutat a hazai havazásokkal is, november 16-án kellett a legkeményebben dolgozniuk, akkor esett az első, és eddig az utolsó komolyabb hómennyiség.

A szezon még legalább egy-másfél hónapig eltarthat, és a helyiek szerint, bár erre túl sok jel nem utal, még bármi megtörténhet a hátralévő időben. A bécsi útfenntartók úgy készülnek, hogy akár még komolyabb havazás is érkezhet márciusban. Kívánjuk, hogy legyen sok munkájuk!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.