2007/2008-as újdonságok a közeli osztrák terepeken

2007.11.23. Stánicz Balázs

Az osztrák határhoz közelebb fekvő síterületeken folyó építkezéseket a szokásosnál is nagyobb figyelemmel kísérjük. Az alábbi összeállításból is látszik, hogy a gyenge tavalyi szezon ellenére, Lackenhof, Hochkar, Gemeindealpe, Annaberg, és Joglland pályáin sem tétlenkedtek az idén az üzemeltetők.
Lackenhof
h i r d e t é s

Lackenhof - Ötscher

Ötscheren a tavaly megépített négyüléses és ennek az aljában felhúzott Ötschertreff étterem után idén a hóágyúrendszer és a pályák jutnak szerephez. Először is az 5-ös feketepálya (Kleine Ötscherpiste) felső részénél egy kis enyhe síutat építenek a kezdőbb síelők számára, így azok könnyebben el tudják érni a Distel lejtőt (térképen 3-as), ahol a felső részt kiszélesítik.
Továbbá új hóágyúkat és vízhűtőtornyokat vásárolnak, ezáltal az Ötscher lejtőit még hamarabb be lehetne havazni. Sajnos a Nagy Ötscher sípályáin továbbra sem építik ki a hóágyúrendszert. Azonban komfort terén is lesznek némi változások, nevezetesen ún. Handfree zone-t kapnak a felvonók aljában a beléptető kapuk, így a síbérlet elővétele a zsebünkből többé már a múlté, azokon érintés nélkül haladhatunk át.
A versenyzők számára lehet fontos, hogy az Ötscher Síiskola és a síközpont kooperációjának eredményeként egy tréning központot hoznak létre, ahol professzionális keretek mellett egy elkerített versenypályán javíthatják a technikájukat. A korábban beharangozott Bergl irányába történő terjeszkedés jelenleg nem élvez prioritást.

Göstling - Hochkar

Hochkaron a pályakezelő gépeknek épül egy új garázs, továbbá a hochkari funparkot fogják bővíteni. Ami a távolabbi terveket illeti, igaz ezeknek részben már idén meg kellett volna valósulniuk.

Az egészen a völgyig vezető lesiklópályát elnapolták, viszont a környezetvédelmi szempontokat teljesítették, így a madárvédelmi zónát is sikerült áthidalniuk, kikerülniük. A megvalósulásához az anyagiak hiányoznak. Szintén anyagi okok miatt nem épül meg a tervezett étterem és a síbusz-szerviz, továbbá a völgyben a parkolóterületek létrehozása. Elmondták, hogy jelenleg utóbbi két projekt - a síbuszok indítása és parkolók kialakítása a völgyben - élvez elsőbbséget, így amennyiben a pénzügyi háttér is rendelkezésre áll, akkor elkezdik ezen beruházások véghezvitelét.

Mitterbach - Gemeindealpe

A szomszédos Gemeindealpén a meglévő hóágyúrendszert fejlesztik, de a legfelső pályákon továbbra se építik ki azt, holott a tavalyi szezon bebizonyította, hogy odafenn bizony nagy szükség lenne a műhavazásra. A Wiesmath felvonó - hasonlóan az előző évekhez - az idén sem készül el.

Annaberg

Tavaly megépült az egész ország leghosszabb fedett szőnyegfelvonója, ami mellett lévő gyakorlópálya méltán vívta ki népszerűségét a kezdő síelők körében. Menetközben garantáltan nem fog elfáradni a karunk és a sílécek sem gabalyodhatnak össze, hiszen egy futószalag szállít minket a magasba. Az annabergiek úgy gondolták, hogy az itteni tanulópályát tovább fejlesztik, így 2007 decemberétől már villanyfényben is belekóstolhatunk a téli sportok elsajátításába, ugyanis a szelíd lejtő mellé reflektorokat szerelnek.

Lackenhofhoz hasonló itt sem kell már a síbérleteket az automatákba dugdosni, hiszen a rendszer automatikus érzékeli síjegyünket, a kapu zöld utat ad, és már indulhatunk is a felvonóhoz.

St Jakob im Walde (Joglland)

A kis jogllandi síterepen is lesznek változások. Nevezetesen bővítik a funparkot, kiszélesítik a szlalompályát és a már meglévő hóágyúrendszert két új hóágyúval bővítik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
R&R Apartmanok
Exkluzív, 2 hálószoba +nappalis 100 m2-es apartmanok Mitterbach am Erlaufsee külterületén, 2,5 kilométerre Gemeindealpe, 5 km-re Mariazell és 15 km-re Annaberg síterepeitől. Mini wellness részleg bérelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.