Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Autópálya síelőknek - kabinos liftet kap az A1

2008.04.03.

Ez lesz a szezon utolsó hétvégéje Katschbergen. Ottjártunkkor tudtuk meg a helyi turisztikai hivatal vezetőjétől, hogy a síterület büszkesége, az A1 autópályáról elnevezett 6 km hosszú sípálya fölé jövőre egy modern, gyors kabinos liftet építenek.

"Warscheinlich die schönste Talabfahrt der Alpen", azaz "valószínűleg az Alpok legszebb lesiklópályája" - hirdeti egy sárga tábla az A1 sípálya tetején, és a tényleg remek vonalvezetésű völgymenetet csak dícsérni lehet - kipróbáltuk. Egyetlen hátránya, hogy a több mint 1000 méteres szintkülönbséget visszafelé 4 szakasz felvonózással tudhatjuk le, ebből egy kétüléses és 3 meglehetősen hosszú csákányos lift. Nos, jövőre ezt a közel egyórás felvonózást fogja kiváltani az új kabinos felvonó, melyet december elején terveznek beüzemelni.

A kabinos lift a nassfeldihez hasonló konstrukció lesz, és ha megépül a hóbiztos A1 sok síelő kedvenc alpesi pályája lehet majd a jövő szezontól. Még március végén is remek hó borította a pályát teljes hosszában, köszönhetően a magasságnak (2220-1066 m) és a hely kedvező mikroklímájának. Csapadékhiány esetén pedig ott vannak a hóágyúk, melyekkel már a Katschi 66 km-es sípályarendszer 100%-ának mesterséges behavazása is megoldható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Grizzly Sport & Familien Resort csillagcsillagcsillagcsillag
Igazi pályaszállás Katschberg - Aineck-i oldalán, a kétüléses lift völgyállomásánál található wellnessel, étteremmel. A szobák ára a 3/4 "kényeztető" panziós ellátást tartalmazza!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Cristallo csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A Falkensteiner Hotel Cristallo****S 1.600 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett található, mintegy 2000 m2-es wellness és vízi élményvilággal. A gyermekek szórakozásáról külön wellness és játszórészleg gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.