Menü ≡

Autópálya síelőknek - kabinos liftet kap az A1

2008.04.03.
Ez lesz a szezon utolsó hétvégéje Katschbergen. Ottjártunkkor tudtuk meg a helyi turisztikai hivatal vezetőjétől, hogy a síterület büszkesége, az A1 autópályáról elnevezett 6 km hosszú sípálya fölé jövőre egy modern, gyors kabinos liftet építenek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s

"Warscheinlich die schönste Talabfahrt der Alpen", azaz "valószínűleg az Alpok legszebb lesiklópályája" - hirdeti egy sárga tábla az A1 sípálya tetején, és a tényleg remek vonalvezetésű völgymenetet csak dícsérni lehet - kipróbáltuk. Egyetlen hátránya, hogy a több mint 1000 méteres szintkülönbséget visszafelé 4 szakasz felvonózással tudhatjuk le, ebből egy kétüléses és 3 meglehetősen hosszú csákányos lift. Nos, jövőre ezt a közel egyórás felvonózást fogja kiváltani az új kabinos felvonó, melyet december elején terveznek beüzemelni.

A kabinos lift a nassfeldihez hasonló konstrukció lesz, és ha megépül a hóbiztos A1 sok síelő kedvenc alpesi pályája lehet majd a jövő szezontól. Még március végén is remek hó borította a pályát teljes hosszában, köszönhetően a magasságnak (2220-1066 m) és a hely kedvező mikroklímájának. Csapadékhiány esetén pedig ott vannak a hóágyúk, melyekkel már a Katschi 66 km-es sípályarendszer 100%-ának mesterséges behavazása is megoldható.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »