Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Magas-Tátrában még lehet síelni az ünnepek alatt

2008.04.29. Bata Attila

A Magas-Tátrában még lehet síelni az ünnepek alatt Hosszú, ünnepi hétvége következik Szlovákiában is. Néhány szerencsés síterep még igyekszik azoknak a síelőknek a kedvében járni, akik a május elejét is léceken képzelik el. A négy nap alatt, de várhatóan az egy héttel későbbi ünnepeken is, hivatalosan már csak a Magas-Tátrában lehet síelni.

Természetesen bőven van még hó a Lomnici-nyeregben. Ezt a pályát azonban csak a gyakorlott síelőknek ajánljuk. A helyi lifttársaság kéthetes felülvizsgálat után újra indította a lifteket. A Kőpataki-tó mellől induló kétszemélyes ülőliftre szóló félnapos jegyeket a szezon végéig kedvezményesen (100 korona) lehet megvásárolni. A szezon vége pedig nagy valószínűséggel május 11-ét jelenti a Magas-Tátrában.

A csorba-tavi pálya mellett is lehet még síelni ezen a hétvégén. Hétközben kímélték a pályákat, és a fontosabbakat le is zárták, de az ígéretek szerint az ünnepek alatt az összes pálya üzemelni fog. Jelenleg 90 cm a hó a pályákon, és a helyiek nagyon szeretnék, ha május 11-ig kitartana a szezon, amely új szlovák rekord lenne az üzemnapok tekintetében. Mindenesetre a szezonzáró ünnepséget már ezen a hétvégén megtartják, de ha az időjárás is úgy akarja, akkor a jövő héten is kinyitnak.

A Csorba-tóhoz közeli Zverovka-Spalena dolina már hétközben nem is üzemelt, de az ünnepekre újra kinyitnak. Itt még 50 cm hó várja a síelőket. A tavaszi körülmények miatt érdekes jegyárakkal találkozhatnak az idelátogatók. Egy félnapos felnőttjegy 450 koronába, míg egy kétnapos jegy 850 koronába kerül.

Az előző héten hivatalosan is véget ért a síszezon az Alacsony-Tátrában, pontosabban a Chopok mindkét oldalán. Az északi oldalon a Zahradiste lift még május 11-ig közlekedik. A déli oldalon ugyan még 20-80 cm hó található, de a Srdiecko - Kosodrevina négyszemélyes liftet már csak előzetes bejelentkezésre indítják el, minimum 15 fős csoportok részére.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.