Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Április körkép az üzemelő szlovák síterepekről

2008.04.09. Bata Attila

Április körkép az üzemelő szlovák síterepekről Lassan eléri a húsz fokot is a hőmérő higanyszála itthon, de a szomszédos Szlovákiában még mindig több mint tíz terepen lehet síelni mostanában. Érdemes böngészni a szlovák síterepek weboldalait, hiszen már olcsóbbak a bérletek és a tervek szerint május 11-ig tart majd a szezon a leghóbiztosabb síterepeken.

Az előző hétvégén bezárt néhány magyarok által is kedvelt síterep. A csökkentett bérletárakkal üzemelő Donovaly és Rózsahegy (Ruzomberok) egy hosszú szezon végére tett pontot vasárnap. Donovalyban tavaly november 17. óta lehetett folyamatosan síelni, nagyrészt a hóágyúknak köszönhetően.

Ahogy az egész szezonban, április végén is három síterepen találjuk a legjobb minőségű havat Szlovákiában. A magas-tátrai Csorba-tó egészen nagyszerű hóviszonyokkal büszkélkedhet ebben a szezonban. Itt a tervezett zárás május 11. Amennyiben sikerül eddig kihúzniuk, akkor új szlovák rekord születhet, ami azt jelenti, hogy 184 napot sikerült üzemelniük ebben a szezonban.

Szintén május közepére tervezik a zárást a másik két jó adottságú terepen. A Lomnici-nyeregben jelenleg is két méter hó fogadja az egyetlen fekete pályán csúszkáló síelőket. Chopokon inkább a déli oldalon találunk továbbra is nagyszerű hóviszonyokat, a Kosodrevina részen még mindig másfél méter feletti a hó vastagsága.

Az említett helyeken kívül az alábbi terepeken lehet még síelni: Roháce-Spálená dolina, Vrátna, Martinské hole, Velká Raca és Racibor Oravsky Podzámok. Amennyiben az időjárás továbbra is kegyes lesz a sípályákhoz, akkor kizárólag hétvégi nyitvatartással valószínűleg újra kinyit Certovica-STIV, Jamy (Tátralomnic), Jakubkova lúka (Ótátrafüred, bár itt a sikló felújítás miatt április 13-ig nem közlekedik), Liptovská Teplicka és Sachticka.

Kapcsolódó oldalak:
Szlovákia a portálon »

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.