Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a síszezon Szlovákiában is

2008.05.13. Bata Attila

Véget ért a síszezon Szlovákiában is Az előző hétvégén a még üzemelő szlovák sípályák is bezárták kapuikat a Magas-Tátrában, így hivatalosan is befejeződött rekord hosszúságúra nyúlt téli szezon. Ha csak a havas napok számát nézzük, az idei szezonban nem panaszkodhattak az üzemeltetők, összesen 184 napig lehetett a Magas-Tátrában síelni.

A Csorba-tónál különösen hosszúra sikeredett a szezon, amelyhez az is kellett, hogy a november elejei havazás után ki tudtak nyitni. A november 10-i szezonnyitás az eddigi legkorábbi szezonkezdetet jelentette Szlovákiában. Az 1400 és 1900 méter között elterülő 2 és fél kilométer hosszú pályarendszer más szlovák terepekkel ellentétben szerencsésnek mondhatta magát az idei télen, a természet bőségesen gondoskodott a hó utánpótlásáról.

Szintén vasárnap zárt be a Lomnici-nyereg alatt található meredek szakasz. Ebben a magasságban sem volt gond a hóval az egész szezonban. Nemcsak a pályán, hanem mellette is remek hóviszonyokat találtak a bátrabb síelők egész télen. A szokásosnál hosszabb szezonban azonban mégsem lehetett minden nap síelni, mert az erős szél miatt gyakran álltak a liftek januárban és februárban.

A Kőpataki-tó alatt kígyózó pályát hóhiány miatt nem mindig lehetett használni, így a nem csoda, hogy a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy jövőre kicsit kibővítik ezt a pályát, és hóágyúkat telepítnek mellé.

Mindkét magas-tátrai síterepen most egy hétig állnak a liftek, és megkezdődik a szokásos szezon utáni karbantartás. Május 1-től hivatalosan is megkezdődik a nyári szezon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.