Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már a gleccserek is a foci Európa-bajnokságról szólnak

2008.05.27. Bata Attila

Már a gleccserek is a foci Európa-bajnokságról szólnak Talán nem véletlen, hogy az idei futball Európa-bajnokság előtt több szó esik a havas hegyekről, mint korábban. Ez annak is köszönhető, hogy két alpesi ország lesz a házigazda, amelyek mindent megtesznek, hogy csodás hegyeiket megismertessék a jobbára csak foci iránt érdeklődő külföldi szurkolókkal is.

A foci EB szervezői különleges kiállítást nyitottak meg az ausztriai Dachstein gleccseren. Egy svájci jégszobrász és egy helyi alkalmazott segítségével emlékezetes futball pillanatokat örökítettek meg életnagyságú jégszobrokon. Focirajongónak érdekes lehet, amint Zidane lefejeli Materazzit vagy Maradona híres kézzel szerzett gólja - jégbe vájva. Emellett a labdarúgás számos híres jeleneteit ábrázolják jégszobrokon. A szervezők egy 150 kg súlyú tiszta jégből készült focilabdát is kiállítottak egy jégből készült kapuval együtt. A kiállítás a gleccserlift alsó állomásánál tekinthető meg, amíg a természet is kegyes lesz a kiállított tárgyakhoz.

Dachstein jégszobrai
Dachstein jégszobrai

Nemcsak a szervezők, hanem a csapatok is bíznak a hegyekben. A franciák immár hagyományosan Tignes még mindig hófedte csúcsai alatt ütötték fel alaptáborukat. Az edzőtáborból érkezők képek tanulságai szerint a játékosok nem nagyon élvezhetik a májusi magashegyi klímát, a tetőtől-talpig, sapkában és kesztyűben beöltözött játékosok irigykedhetnek más csapatokra, akik inkább a tengerparton edzenek ilyenkor. Tignes korábban már többször hozott szerencsét a francia focistáknak, de igaz, hogy az utóbbi évek világversenyei előtt már nem bizonyult szerencsés előjelnek.

A német válogatott már hagyományosan kitalál valami szokatlant a nagyobb tornák előtt. Idén a bajor hegyekben edzőtáboroztak, és szimbolikusan is a csúcsra törnek, hiszen az ország legmagasabb pontján, a Zugspitzén, tartottak bemutatót a sajtó munkatársainak. Ígéretük szerint végig a csúcson szeretnének maradni, amelynek a "csúcspontja" a június 29-i bécsi döntő lenne.

A német válogatott
A német válogatott
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.