Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

40 centiméter hullott ma reggelre a Dolomitokban

2024.10.04. Bata Attila

Olaszország sem marad ki a mostani havazásból, főleg az ország keleti részére érkezett egy nagyobb adag. A Dolomitokban ma reggelre 15-40 centiméter hullott 1800 méter felett.
Cortina, webkamera, itt 41 cm mértek a hegyen
Cortina, webkamera, itt 41 cm mértek a hegyen
A mediterrán ciklon rengeteg csapadékot hozott. Sajnos, ahogy ilyenkor lenni szokott az alacsonyabb részeken a folyók jelentősen megduzzadtak, több helyen kiléptek a medrükből. A hegyekben átlagosan 1300-1500 méteres magasságban váltott át a csapadék halmazállapota havazásba. 1700 méter felett már összefüggő hótakaró alakult ki. A Dolomitok mai adatai szerint 2580 méteren 46 centimétert mutatott a mérce. A Stelvio-hágó környékén is közel fél méter hullott tegnap óta.
Stelvio-hágó, webkamera
Stelvio-hágó, webkamera
A mostani havazás jót tesz a síterepeknek, feltöltődnek a víztározók, de az igazi szezonra még egy kicsit várni kell. Olaszországban a síterepek közül jelenleg a Stelvio-hágó és Schnalstal üzemel, utóbbi még csak versenyzőket fogad. Október második felében várhatóan beindul Zermatt olasz oldala (Cervinia) is.
Rifugio Fabbro, Veneto
Rifugio Fabbro, Veneto
A mai webkamerákon szépen fehérlik a Presena-gleccser, amely még ebben a hónapban kinyithat. Nem gleccser, de híres korai kezdéséről Solda (Sulden), itt az első nagyobb havazás után nyitnak, akár már október végén.
Presena-gleccser, webkamera
Presena-gleccser, webkamera
Általában november végén indulnak be a liftek a Dolomitokban. Tavaly és tavalyelőtt is sikerült kb. 100 kilométernyi pályát behavazni december elejére, így síelhető volt a Sellaronda is.

A havazás még szombat délben folytatódik, aztán szépen kitisztul az idő és jövő hét elején visszatér az ősz.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.