Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

45 métert zuhant a szikláról, karcolás nélkül megúszta

2017.01.29. Bata Attila

A hét egyik leggyakrabban nézett síelős videóját az amerikai Devin Stratton szolgáltatta. A síelő saját magát vette fel, amint "véletlenül" lezuhan egy kb. 45 méteres szikláról. Kb. 60 centi vastag hóra és a hátizsákjára esett. Elmondása szerint csodával határos módon, egy karcolás nélkül úszta meg a kalandot.
Az eset még január 18-án történt Utah állam hegyeiben, Stratton és barátja a pályán kívül síeltek a Timpanagos-hegy irányába. Stratton elmondása szerint egyszerűen eltévesztette az utat, majd a szikla széléről lesíelt a körülbelül 45 méteres mélységbe. A sziklából kiálló bokrok és faágak még forgattak rajta egy kicsit zuhanás közben. Így fordulhatott elő, hogy a hátára érkezve ért földet. A zuhanás erejét csak a hátizsákja és a körülbelül 60 centiméter vastag porhó tompította.

Videó a zuhanásról:


Stratton szerint annyira szerencsésen megúszta, hogy egy karcolás sem esett rajta. A felszerelése azonban nem volt ennyire szerencsés. Szinte minden cucca eltört, köztük a bukósisakja is.

Barátjának is hálás a közösségi portálon közzétett üzenetében. Közel öt órán keresztül keresték és ástak a hóban a zuhanás alatt eltűnt síléceiért, amelyet végül megtaláltak és saját lábán tudott lecsúszni a völgybe.  
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.