Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 euró felett a napijegy számos osztrák síterepen

2018.01.02. Bata Attila

Néhány évvel ezelőtt nagyon lassan közelítettek a napijegy árak a lélektani határ, az 50 euró felé. Amint átléptük ezt a határt, a síterepek sem voltak kevésbé szívbajosak, és nagyobb léptékben emelték az árakat. Most ott tartunk, hogy közel 30 osztrák síterepen drágább a napijegy 50 eurónál (kb. 15 500 forint).
Kép: Kitzbühel / Facebook
Kép: Kitzbühel / Facebook
Egy üzemeltetői konferencián elhangzott egykori vélemény szerint az osztrák síterepek harmada veszteséges, harmada nullszaldó körüli, a maradék harmad pedig nyereséges. Ők azok, akik a Ski amadétól nyugatra folyamatosan fejlesztik a síterepeket és ennek az árát a bérletekben is érvényesítik.

A legtöbbet egy napijegyét a tiroli Kitzbühel síterepén kell fizetni. Az idei főszezontól már 55 eurót. Itt tavaly még csak 53 euróba került a napijegy. Idén emelt 53 euróra négy top osztrák síterep: Sölden, Ischgl, Saalbach és Ski Arlberg.

A legdrágább és legolcsóbb osztrák síterepek
A legdrágább és legolcsóbb osztrák síterepek
A síterepek szerint a sok lift és a sok pálya fenntartása ennyibe kerül. Sokan leosztják a síterep pályakilométereit a bérletárakkal, de ez könnyen félrevezető lehet. Egyrészt, ritka az ideális alkalom, amikor minden pálya használható, másrészt olyan vad következtetésekre is juthatunk, hogy Észak-Koreában drágább síelni, mint Ausztriában.

Azt említsük meg, hogy a többi országgal összehasonlítva, Ausztriában a legmodernebbek a liftek és itt költenek a legtöbbet hóágyúkra. Az osztrák sajtó már svájci árszínvonalról ír, de a legdrágább osztrák síterep sem lenne benne az öt legdrágább svájci között, és akkor még nem beszéltünk az amerikai vagy ausztrál árakról...

Ezen a listán az osztrák síterepeket listázzuk bérletárak szerint. A mi csoportosításunk szerint 27 síterep lépte át az 50 eurós határt. Ez a szám máshol más lehet, attól függően, hogy sírégiókat és síterepeket mennyire bontják szét vagy kezelik egyben.
KOMMENTEK
TibiF | 2018.01.02. 18:30
Az osztrák napijegy árak még nem érték el a svájci szintet de közelítenek a svájcihoz. Egy átlagos svájci napijegy 64CHF ami jelenlegi átváltási áron kb. 55EUR. Az tény, hogy a nyugat ausztriai liftek(Salzburg, Tirol, Voralberg) modernebbek mint a svájciak pedig Svájc drágább. Másik dolog amit észrevettem, hogy a nyugat ausztriai síterepek fejlődnek a legjobban ez meglátszik a napijegy árán is.
jóska63 | 2018.01.02. 21:07
Hát a sí média nagyban felelős az áremelkedésékért, mert hypeolja az új lift fejlesztéseket, ami ugye pénzbe kerül. Szerintem sokan hajlandóak nem fütött síliften utazni napi 20 euroért!
Varghasz | 2018.01.02. 21:27
Nem Ausztria (már), egy titkos tipp Dél-Tirolban: Ahrntal. Modern liftek, de még nem ennyire elszállt árak.
Napijegy főszezonban 43.50 EUR, 73 km pálya, 1500 méter szintkülönbség.
http://www.skiworldahrntal.it/de/sk...i/preise/winterpreise
minerel | 2018.01.02. 21:53
Svájcban a bérek is magasabbak annyi százalékkal. :-)
Emlékeszem amikor 2oldalas cikkben háborogtak amikor a 40 eurót érték el--
| 2018.01.02. 22:22
Ahol drága a síelés az USA. eleve dinamikusan változik, tehát nem fix hogy holnap annyiért veszed mint 4 nap mulva.
Prcsk | 2018.01.03. 16:55
Sellaronda Olaszország-napijegy 59 EU + parkolójegy! És közel sincsenek olyan liftek,mint pl. Ischgl-ben vagy Saalbachban...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.