Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méter hó esett Ausztria keleti részén

2016.12.30. Stánicz Balázs

Csütörtök reggelig fél méter hó esett Ausztria keleti felében. Stájerországban, Alsó-Ausztriában és Salzburg szerencsésebb részein 50 centiméterrel gyarapodott a hóréteg. A következő havazás január első felében jöhet.
Flachau - fotó: facebook
Flachau - fotó: facebook
Téliesre fordult az időjárás egyik napról a másikra, ezúttal a határhoz közeli síterepek is kaptak a hóból. Jellemzően 15-30 cm, de több helyütt 50-60 cm hó hullott csütörtök reggelig. A hófelhők időközben elvonultak és teret adtak a napsütésnek. A mostani havazás érdekessége, hogy a nyugati tartományokban szinte egyáltalán nem esett hó. Friss hóval és ideális pályákkal búcsúzik a 2016-os évtől a keleti régió. Unterbergen december 31-től az összes sípálya nyitva lesz, az alsó-ausztriai síterepen fél méter hó esett. Gemeindealpén a felső pályarendszer is megnyitásra kerül, a tetőn 80 cm a hóvastagság. Egyre több pályával várja a vendégeket Lackenhof is és ideálisak a feltételek Semmeringen is. A távolabbi síterepeken elsősorban a Schladming-Dachstein sírégió, továbbá Salzburg keleti síparadicsomai (Flachau, Werfenweng) részesültek a havazásból.

A következő hóesés január első hetében lehetséges, ezúttal Vorarlberg, Tirol és Salzburg kaphat jelentős mennyiségű friss havat, a magasabb síterepeken a jelenlegi előrejelzések szerint akár 50-100 cm hó is eshet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.