Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 60 cm friss hóval érkezik a tél

2016.12.27. Stánicz Balázs

December utolsó hetében alaposan bekeményít az időjárás, nem egészen egy nap leforgása alatt 40-60 cm friss hó eshet Salzburg keleti hegyeiben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában.
A gleccsereken már kedden is tél volt - Fotó: Stánicz Balázs
A gleccsereken már kedden is tél volt - Fotó: Stánicz Balázs
Több helyütt már kedd délután kezdetét vette a havazás, de igazán komolyra estétől, illetve szerdára virradóra fordul. Ezúttal Ausztria keleti fele és közepe részesül a hóból.
Csütörtökig várható hómennyiségek - Wetteronline.de
Csütörtökig várható hómennyiségek - Wetteronline.de
A legtöbb hó a salzburgi Tennengebirge (síterepek: Werfenweng és Abtenau), a stájer és felső-ausztriai Dachstein vidéke (síterepek: Dachstein gleccser és Dachstein West) továbbá Hochschwab régió, Göstlingi-Alpok, Ötscher, Schneeberg és Rax hegységekben várható. Az említett régiókban 1500 méter felett 40-60 cm, helyenként ennél több friss hó hullhat.

600-800 métertől a völgyekben is télies időre készülhetünk, különösen a salzburgi Tennengebirge vidékén, ahol az alacsonyabb területeken is jókora hó, csaknem 30 cm várható. A hidegfront gyorsan átrobog Ausztria felett és csütörtöktől a hófelhőket a napsütés váltja.
Vihar előtti csend Hochkaron, szerda estig 50 cm hó hullhat - Feratel
Vihar előtti csend Hochkaron, szerda estig 50 cm hó hullhat - Feratel
Ugyanakkor Ausztria nyugati (Tirol és Vorarlberg) és déli (Karintia) tartományai csaknem teljesen kimaradnak a havazásból, az itteni sípályákon egyáltalán nem vagy csak néhány centiméter friss hó várható.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.