Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

81 utassal hibásodott meg a földalatti sílift

2015.12.10. | Szerző: Bata Attila
Vasárnap délután kellemetlen élményben lehetett része 81 utasnak a tignesi Grand Motte gleccser földalatti siklójában. Nem sokkal azelőtt, hogy a két kabin egymás közelébe került volna, a biztonsági rendszer automatikusan leállította a siklót. Senki sem sérült meg, az utasoknak le kellett gyalogolniuk a völgyállomásra.
h i r d e t é s
Vasárnap délután 14:40 tájékán a gleccser alatti siklóvasúton műszaki hiba történt, és az automatikus biztonsági rendszer azonnal leállította a liftet. A magas-tátrai tarajka siklóhoz hasonló elven működő földalatti vasút két kocsiból áll. Ezek egyidőben indulnak el fentről, illetve lentről. Az alagút közepén a szólósín párosra bővül, itt halad el egymás mellett a két kocsi, majd folytatják az útjukat a szólósínen.

Ilyen a földalatti, ha normálisan üzemel
A felfelé tartó kocsiban 73, a lefelé tartó kocsiban 8 utas tartózkodott a hiba időpontjában. Az alábbi videót készítő egyik utas szerint a két kocsi körülbelül 15 méterre állt meg egymástól. Innen kellett az összes utasnak és a kezelő személyzetnek körülbelül 1200 métert gyalogolnia a völgyállomásra.

A baleset okát a síterep, a rendőrség és szakértők vizsgálják hétfő óta. A sikló azóta nem üzemel. Szerencsére a sikló felszíni liftekkel is kiváltható, így a mostani lezárástól függetlenül is fel lehet menni a gleccserre.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »