Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

86 évvel ezelőtt eltűnt síelőt azonosítottak Ausztriában

2015.01.11. Bata Attila

Két hónappal ezelőtt egy síelő holttestére bukkantak a salzburgi régió egyik hegységében. Azóta a vizsgálatok kimutatták, hogy egy 1929 márciusában eltűnt, akkor 21 éves osztrák síelő maradványait találták meg. Az eltűnt 100 éves testvérei még ma is élnek, a segítségükkel azonosították az áldozatot.
Az Untersberg-Massiv Salzburg tartomány és Bajorország határán terül el, az osztrák része nagyjából 1500-1800 méter magas. Itt találtak egy holttestet tavaly novemberben, amelyet kéthónapos nyomozás után sikerült beazonosítani. Ezek szerint 1929 márciusában, egy akkor 21 éves fiatalember indult el Salzburg környéki otthonából sítúrázni, de sosem tért vissza.

Az egykori áldozat 100 éves húga és a 99 éves féltestvére még ma is él. DNS vizsgálatokkal megállapították, hogy valóban az ő rokonuk a megtalált síelő. Erről a féltestvérét értesítették, a húga már nincs olyan állapotban, hogy megértse a hírt.

Az áldozat ma már 107 éves lenne. A csontjai mellett megtalálták fából készült sílécének maradványait, valamint bőrből készült, vasszegecsekkel megerősített bakancsát. A rendőrség szerint valószínűleg balesetet szenvedhetett, bűntény lehetőségét kizárták - írja a Spiegel.
KOMMENTEK
százas | 2015.01.11. 20:06
Szerencse, hogy nincs bűntény, mert akkor kereshetnék a világos szőrmebundát, fekete csizmát viselő, szőke, kék szemű, kb 110 éves elkövetőt!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.