Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

90 millió euróért fejlesztenek a salzburgi síterepek

2012.10.19. Stánicz Balázs

90 millió euróért fejlesztenek a salzburgi síterepek 90 millió eurót költenek az idén fejlesztésekre Salzburg tartomány síterepei, ez 30 millióval kevesebb, mint tavaly. Kétségtelenül az idei legnagyobb beruházás a G-Link nagykabinos építése Wagrain két síhegye közt.
A 90 millióból a nagyobbik részt, nevezetesen 50 millió eurót fordítanak új felvonók építésére illetve meglévők modernizálására. 30 millió eurót „kapnak” a hóágyúrendszerek, azaz új hóágyúk, vezetékek és víztározó tavak, a maradék 10 euró a pályákra és a gépekre (pl. ratrakok) jut. Az elmúlt tíz évben a salzburgi síparadicsomok több mint 10 milliárd eurót költöttek különféle fejlesztésekre.
Új sífelvonók Salzburgban
Új sífelvonók Salzburgban

Az idei szezon legnagyobb dobása a wagraini G-link szuperkabinos, igaz ezt majd csak 2013 decemberétől élvezhetjük. Ellenben már idén "nyeregbe" pattanhatunk a Loferi nyolcülésesen, a flachaui kabinosban vagy éppen a zell am see-i négyülésesen. Természetesen Saalbach sem maradhat ki, ahol idén is súlyos euró milliókat költöttek fejlesztésre.

A hatalmas összegeket valahogy kompenzálni is szükséges, így idén is emelkednek néhány euróval a síbérlet árak. Salzburg terepeire 23 és 45 euró közt válthatunk egy napra bérletet a síparadicsom nagyságától és az infrastruktúra modernitásától függően.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.