Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

96 millió eurót költ idén a Ski Amadé a sípályák fejlesztésére

2023.09.28. Wesselényi Andrea

Budapesten tartott sajtótájékoztatót Dr. Christoph Eisinger, a Ski amadé Szövetség igazgatója és Gerhard Wolfsteiner, a Salzburger Sportwelt régió ügyvezetője. Örömmel számoltak be arról, hogy a koronavírus által sújtott telek után sikerült elérni a járvány előtti külföldi vendégszámot és ennek köszönhetően tovább tudják fejleszteni a síterepeket.
A Ski amadé régióban 760 km sípálya és 270 felvonó érhető el egy közös bérlettel
A Ski amadé régióban 760 km sípálya és 270 felvonó érhető el egy közös bérlettel
A Ski amadé síszövetségben találhatók Salzburg tartomány és Stájerország legszebb síterepei. Az öt sírégió – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és a Großarltal – számos újdonsággal és különleges ajánlattal készül a téli szezonra.

A 2023/24-es téli szezon fejlesztéseire összesen 96 millió eurót fordítanak. Ide tartoznak többek között az új sífelvonókba történő beruházások, például az új 10 személyes Kieserlbahn felvonó üzembe helyezése a Grossarltal síterepen, valamint a síközpontok által vásárolt új hóágyúk és pályakarbantartó gépek. Az új felvonó a korábbi 8 személyes kabinos felvonót váltja fel, amely azonban kap egy második életet: a lebontott felvonót a Ski amadé síszövetséghez tartozó Fageralmon építik fel újra.

Egy másik nagy beruházás is elkezdődött, idén a Dachstein hegyi állomását teljesen átépítik. A hegyállomás kb. 80 százalékban energiafüggetlen lesz a napelemeknek köszönhetően. A munkálatok ősszel kezdődnek és várhatóan 2024 májusáig tartanak majd. Addig a gleccserfelvonó nem üzemel.

A Ski amadé síparadicsomban található 760 km sípálya 90%-a hóágyúzható. A több mint 4300 hóágyú szezonként 15 millió m³ műhavat állít elő, az osztrák előírásoknak megfelelően kizárólag tiszta vízből és levegőből. Eisinger elmondta, hogy a hóágyúk üzemeltetésének költségaránya az összköltségvetésből az elmúlt 5 év átlaga alapján kb. 25% volt. Érdekességként megemlítette, hogy azt is kiszámolták, hogy 1 köbméter műhó előállítása 3,90 euróba került. Az egy napra eső átlagos árbevétel pedig síbérletenként 41,55 euró volt a régió síterepein.

2023 októberétől a Ski amadé vendégeinek ismét lehetőségük nyílik arra, hogy az online előfoglalási bónusz segítségével kedvezményes áron biztosítsanak maguknak síbérletet. Más szóval: minél korábban lefoglalja valaki online a síbérletét, annál nagyobb az esélye a kedvezményes árra a jegypénztárak fix áraihoz képest.

Erre a célra jött létre a Ski Amadé Friends Club, melynek egy évvel az indulás után már több mint 100 ezer tagja van. A törzsvásárlók ügyfélkártyát igényelhetnek, mellyel nem csak az előfoglalási időszak megnyitásáról értesülhetnek először, de kártyájukat síbérletként is használhatják és kedvezményt kapnak sífelszerelés bérlése, javítása esetén is.
A Ski Amadé Friends Club ügyfélkártyával kedvezményeket lehet igénybe venni
A Ski Amadé Friends Club ügyfélkártyával kedvezményeket lehet igénybe venni
Többféle módon is motiválják a vendégeket, hogy töltsék le az ingyenes Ski amadé mobil applikációt. Az idei év újdonsága a "Sensations" kihívás. Ezt főként az instagram-generációra tervezték, akik állandóan keresik a lenyűgöző fotópontokat. A legjobb szelfiket feltöltő síelők értékes nyereményeket, például egyhetes luxus síüdülést is nyerhetnek.

A Ski amadé nemcsak fantasztikus sípályákat kínál, hanem különleges zenei élményeket is. A Schladming-Dachstein régióban a téli szezon például mindjárt egy nagy durranással kezdődik, amikor a decemberi szezonnyitó alkalmával Robbie Williams ad koncertet.
Nemzetközi sportesemények is színesitik a szezont. A Salzburger Sportwelt olyan látványos eseményeknek ad otthont, mint a sívilágkupa női éjszakai szlalomversenye Flachauban, ahol a pályát reflektorok világítják meg. Altenmarkt-Zauchensee-ben a lesiklás és a szuper-G állítja kihívás elé a női sívilágkupa versenyzőit. Schladmingban a Planai a férfi sívilágkupa éjszakai műlesiklásának és óriásműlesiklásának, míg a Reiteralm a síkrossz világkupának ad otthont. Aztán ott vannak a snowboard világkupa izgalmai is, amelyek a Gastein régiót a világ legjobb snowboardosainak a találkozóhelyévé teszi. A Flachauwinkl-Kleinarlban található Absolut Parkban ismét megrendezik a Spring Battle-t, hogy a világ minden tájáról érkező freeski és snowboard profik bemutathassák legújabb trükkjeiket.

A Ride Ski Amadé ajánlat a fiatalokat célozza, őket 10 hópark, 13 funslope várja. Azok, akik nem félnek a nagyobb ugratóktól, 6 hóparkban, 9 turnéállomáson játszhatnak a Cash4tricks versenysorozatban, ahol akár pénznyereménnyel is távozhatnak.

Új szállodákkal is bűvül a Ski amadé kínálata. Gasteinban újra életre kelnek a szállodai tradíciók: az új síszezonra időzítve, több éves üresen állás után újra megnyílik a Straubingerplatzon található szállodaegyüttes, a Grand Hotel Straubinger (2023. szeptember 1-től) és a Badeschloss (nyitás 2023 októberében). A lenyűgöző alpesi kulisszába ágyazott Badeschloss új, 14 emeletes épületében mintegy 100 szoba várja a vendégeket. Az eredeti stílusához közel álló módon felújított Grand Hotel Straubinger mintegy 50 szobával rendelkezik majd. Az egykori Habsburgerhofban pedig már meg is nyílt az új butikhotel, a the cōmodo.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.