Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A magyar férfi műlesiklás első világkupa pontjai

Samsal Dalibor 22. szlalomban a wengeni világkupán

2016.01.17. Magyar Sí Szövetség

Első világkupa pontjait gyűjtötte be magyar színekben Samsal Dalibor az alpesi sí világkupa wengeni szlalom versenyében, miután szenzációs sízéssel a 22. helyen végzett. Ezzel a magyar sí sport több évtized után ismét világkupa pontokat szerzett a férfi szakágban is, míg műlesiklásban ez az első világkupa pontot érő helyezés.
Okos versenyzéssel sikerült pontszerző helyen végeznie Samsal Dalibornak a férfi alpesi sí világkupa sorozat svájci Wengenben rendezett műlesikló számában. A tavalyi szezon óta magyar színekben szereplő síző célkitűzése az volt, hogy sikerüljön a pontszerzés, és minél több alkalommal végezzen az első harmincban.

A wengeni lesikló pálya alsó szakaszán rendezték a szlalom versenyt, egy nem túl meredek lejtőn, de a pálya tűzése miatt nem volt egyszerű jól teljesíteni rajta.

Az első futamban az olimpiai 18. helyezett Samsal Dalibor a 62 induló között 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának, és sikerült az első harmincban végeznie, így bejutott a második futamba, ahol harmadikként rajtolhatott. A második futamban bátran ment neki a pályának és magabiztosan kerülgetve a kapukat ért célba.

A pálya még a legjobbakon is sokszor kifogott, így a második futamban is sorra estek ki a versenyzők, leginkább a pálya közepén egy laposabb szakasznál, és a sízők teljesítményét az időjárási viszonyok is próbára tették.

Dalibor egyéni csúcsa a világkupa sorozatban eddig egy 22. helyezés volt, amelyet még horvát nemzeti színekben ért el hazai pályán Zágrábban. Így most Wengenben beállította egyéni csúcsát. A szakági rangsorban pedig 9 pontjával a 42. helyen áll.

A szám győztese a norvég Henrik Kristoffersen lett.

„Nagyon örülök Dalibor eredményének, gratulálok neki és kiváló edző édesapjának Rajko Samsalnak egyaránt. Talán az is hozzájárult a mostani sikerhez, hogy Walter Hubmann egy ideje már, mint vezető tréner Stark Márton alpesi kapitánnyal az alpesi szövetségi programokban résztvevő versenyzők felkészítése mellett az elmúlt hetekben Dalibor felkészülését is segítette. A sok munka, a hit és a bizalom meghozza a megérdemelt sikereket. Remélem, ez az áttörés lélekben is erősíti nemcsak Dalibort, hanem Miklós Editet és valamennyi versenyzőnket, akik szintén nagyszerű sikereket érnek el” – nyilatkozta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.