Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A pályafelügyelő látta el droggal a síelőket

2015.01.15. Bata Attila

Érdekes életet élt a magyar csoportok körében is népszerű dél-francia síterep, Isola 2000, egyik pályafelügyelője. Munkaidőben azt figyelte ki szegi meg a szabályokat a sípályán, azon kívül pedig kenderrel látta el a síelőket, de állítólag jutott belőle a síterep többi személyzetének is.
A francia rendőrség lecsapott a síterep egyik pályafelügyelőjének otthonára. A razzia után 15,5 kilogramm gondosan becsomagolt kendert foglaltak le.

Az eset a nyáron kezdődött - írja a nicemartin.com, amikor a rendőrség bejelentést kapott arról, hogy valaki kendert termel az egyik birtokon. A rendőrség elkezdte megfigyelni a területet és kivárta mi lesz a terménnyel.

A kendert egy 47 éves férfi termesztette, aki télen a síterepen dolgozik. Állítása szerint a kendert csak saját felhasználásra termesztette, de a rendőrség adatai szerint ebből adott el a síterepre érkező vendégeknek is, de még a síterepen dolgozó szezonmunkások is kaptak az anyagból.

Isola 2000: ilyen, amikor "fehér" a síterep
Isola 2000: ilyen, amikor "fehér" a síterep
A Wikipédia szerint a szárított, megtermékenyítetlen (termős) kendervirágzatot hívják marihuánának. A leginkább elterjedt fogyasztási módja a cigarettába sodrás, a jobban éghetőség kedvéért gyakran dohánnyal keverve. Ez az úgynevezett „joint”.

A férfit hűvösre tették, de a síterepnek is jól jönne már egy kis igazi tél. Az utóbbi napokban egyre jobban vékonyodik a hóréteg. Mindenki a hétvégét várja, amikor visszatérhet a tél, valószínűleg egy komoly havazással. 
KOMMENTEK
MakrayAdam | 2015.01.15. 15:32
Ezúton gratulálok a sielok.hu szerkesztőségnek a blikk színvonalának alulmúlásában.

Franciaországban (mint minden normális helyen) a "szívás" - "drogozás" a mindennapi élet része.

Mo-n cserébe az arrogancia, a primitív alkoholizmus a kultúra, amire oly büszkék vagyunk, és oly sok ember életét keseríti meg.

Sok köze volt a cikknek a síeléshez.
| 2015.01.15. 17:42
alkohol sokkal nagyobb probléma. és ez a sípályákra még fokozottan igaz. nem nem 1-2 sörre gondolok.
oké 1-2 csapat fiatal tolja füvet de kb. pálya kieső részén ülve nem sok vizet zavarnak
MakrayAdam | 2015.01.15. 23:33
Nem hír az hogy tök részeg honfitársaink nyakukat törik nap mint nap külföldön... Nincs benne a drog szó.

Bukósikak, zene, pia. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kanyarsíklub Replaci | 2015.01.16. 05:37
Ízlések és pofonok, ahogy a mondás tartja. Jómagam a síelést a sport, a testkultúra, a mozgáskultúra köreibe sorolom, melybe (felfogásom szerint) sem a drog, sem az alkohol nem fér bele. Szerintem a síelők nagyobb hányada nem a buli, hanem a sport, a mozgás, a mozgás kultúrája iránti vágy miatt megy a sípályákra, terepekre. Az pedig aligha véletlen, hogy a törvény is ezen az oldalon áll. Nekem legalább is furcsa, ha valaki pont ennek ellenkezőjét tartja normálisnak.
Daddy | 2015.01.16. 07:50
Igen, én is úgy szeretném látni mint Replaci, de az utóbbi években tapasztaltak szerint a 25 év alatti korosztály sok tagjának a (divattá vált) síút csak "alibi" a néhány napos bulitúrára. Az, hogy sípályán valaki az alkoholtól vagy a drogtól "korlátozottan cselekvőképes" gyakorlatilag mindegy.
Chopoker | 2015.01.16. 10:31
Hogy ki mit szeretne látni az egy dolog, de az nagy mértékben függ a "törvényektől" vagy inkább a szabályozástól.

Az, hogy az itteni 1. hozzászóló mit írt és az kinek mennyire szimpatikus az kevésbé érdekes, mint az, hogy a piálás vs. füvezés kérdésben a sípályán (véleményem szerint) még mindig a piálás okoz több problémát. Ehhez képest piát nem csak szabad árulni, hanem óriási plakátok, táblák, akciós felhívások hirdetik, hogy igyunk és síeljünk.

Ennyit a törvényekről és a szabályozásról!

A retorziókról meg hallani sem nagyon lehet!
Stani | 2015.01.16. 20:35
Saalbachon, egészen pontosan Hinterglemmben az esti sí brutális; tavaly beszédült a kabinunkba egy 60 körüli német fazon. Kiejtette a kezéből a botját és képtelen volt felvenni, pedig láthatóan nagyon próbálkozott. Mielőtt a mellettem lévő sítársaim bevizeltek volna a visszafojtott röhögéstől, segítettem és odaadtam neki a botokat :)
toci | 2015.01.17. 01:13
Par eve Schladmingban a nap vegen egy enyhen bepialt 50 koruli nemet arc utott el... nem gondolom, hogy fuvezni kiraly dolog lenne, de sieles kozben inni sem az. A nap vegen, lecsatolas utan pedig mindenki azt csinal, ami jolesik (es amit enged a torveny, ugye;) - ha mindezt a hegyen teszi, akkor meg utana inkabb jojjon le lifttel.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.