Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A sötétben ittasan eltévedt síelőt kerestek Nassfelden

2012.12.16. Bata Attila

A sötétben ittasan eltévedt síelőt kerestek Nassfelden A túlzott alkoholfogyasztás és a síelés sosem a legjobb párosítás, még akkor sem, ha már véget ért a síelős nap és az ember fenn marad a hegyen a hüttében és nem ásványvízzel ünnepel. Utána még le is kell jutni a hegyről, sílécen az éjszakai sötétségben, a pályákat készítő hatalmas ratrakok között.
Hasonló gondjai akadtak egy 26 éves horvát síelőnek, aki a karintiai Nassfeld egyik hüttéjében fejezte be a napot, majd megfelelő mennyiségű alkohol után döntött úgy, hogy megkeresi az utat hazafelé a sípályákon keresztül. A síterep Lockstannalm nevű hüttéjétől indult le a völgybe, de a sötétben teljesen eltévedt, és letért a jelzett sípályáról.

Világosban még így néz ki a hütte
Világosban még így néz ki a hütte
Végső elkeseredettségében a rendőrséget hívta, de természetesen nem tudta megmondani, hogy merre keressék. A rendőrség és a hegyimentők közösen indultak a kutatására, és az összes pályán dolgozó ratrakosnak felhívták a figyelmét az eltévedt horvátra. Ez az ötlet bevált, hiszen az egyik ratrakos megtalálta a Trögl pálya közelében, és levitte a völgyállomáshoz. Az eltévedt horvát síelő sérülések nélkül úszta meg a kalandot.

KOMMENTEK

Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.