Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Tátra után lengyel síterepet vett a TMR

2014.03.09. Bata Attila

A TMR (Tatry Mountain Resorts) vállalkozás újabb jelentős bevásárlást végzett. A Magas- és Alacsony-Tátra síterepei és akvaparkjai után ezúttal a lengyel Szczyrk síterepe került a birtokukba. A tervek szerint harminc millió eurós beruházással indítanák a fejlesztéseket a következő szezontól.
A lengyel síterepet üzemeltető Szczyrkowski Ośrodek Narciarski (SON) cég részvényeinek 97%-át vették meg a szlovákok. Az újabb bevásárlás egy újabb komoly érték a már eddig is tekintélyes portfólióban. A TMR cég turisztikai tevékenységét a magyarok is ismerhetik. Az Alacsony-Tátra (Chopok, Jasna) és a Magas-Tátra (Tátralomnic, Ótátrafüred) fejlesztésére is euró milliókat fordítottak eddig is. Hozzájuk fűződik Chopok két oldalának összeköttetése és a síterep rekordgyorsaságú fejlesztése. Ugyancsak hasonló léptékben újultak meg a liftek az előző időszakban a magas-tátrai Tátralomnic felett.

Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
A csoporthoz tartozik Ótátrafüred-Tarajka is, ahol jelenleg a terveket készítik elő a következő évek fejlesztéseihez. Néhány évvel ezelőtt Csorba-tó levált Donovaly-tól, azóta ez is a TMR birodalom része, és itt is új pályák és új liftek épültek, illetve új lift épül jövőre. A síterepeken kívül számos szálloda, turistaház és a Tatralandia akvapark is a TMR-hez tartozik.

A nagy ülőlift Szczyrkben
A nagy ülőlift Szczyrkben
Már évek óta próbálkoznak Szlovákián kívül is. Korábban arról lehetett olvasni a szlovák sajtóban, hogy romániai és boszniai befektetési lehetőségeket vizsgáltak meg, de ezekből nem lett semmi. Tavaly a zakopanei (Kasprowy, Gáspár-hegy) síterepekért kiírt tenderen indultak, de „nagy meglepetésre” a pályázatukat már az előminősítésen elbuktatták a lengyelek.

Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
A már biztos üzleteik közé tarozik a már korábban megvásárolt csehországi Špindlerúv Mlýn síterepe. Végül az első lengyel síterepükre sem kell már várni, hiszen a héten bejelentették, hogy övék lett a cseh-szlovák-lengyel hármas határhoz közel található Szczyrk síterepe. Szczyrk sem tűnik rossz választásnak. Lengyelországban nagyon népszerű az alpesi és északi típusú síelés, a síterep lengyel viszonylatban jelenleg is népszerűnek számít, a beharangozott 30 millió eurós (kb. 9,4 milliárd forint) fejlesztések pedig tovább növelhetik a síterep vonzerejét. Ebből a pénzből új liftek épülnek, hóágyúkat vásárolnak, a cél az, hogy Szczyrk hamarosan elérje a legmodernebb lengyel síterepek színvonalát.

KOMMENTEK
százas | 2014.03.11. 20:36
Jókat síeltünk ott főiskolás korunkban!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.