Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Tátra után lengyel síterepet vett a TMR

2014.03.09. Bata Attila

A TMR (Tatry Mountain Resorts) vállalkozás újabb jelentős bevásárlást végzett. A Magas- és Alacsony-Tátra síterepei és akvaparkjai után ezúttal a lengyel Szczyrk síterepe került a birtokukba. A tervek szerint harminc millió eurós beruházással indítanák a fejlesztéseket a következő szezontól.
A lengyel síterepet üzemeltető Szczyrkowski Ośrodek Narciarski (SON) cég részvényeinek 97%-át vették meg a szlovákok. Az újabb bevásárlás egy újabb komoly érték a már eddig is tekintélyes portfólióban. A TMR cég turisztikai tevékenységét a magyarok is ismerhetik. Az Alacsony-Tátra (Chopok, Jasna) és a Magas-Tátra (Tátralomnic, Ótátrafüred) fejlesztésére is euró milliókat fordítottak eddig is. Hozzájuk fűződik Chopok két oldalának összeköttetése és a síterep rekordgyorsaságú fejlesztése. Ugyancsak hasonló léptékben újultak meg a liftek az előző időszakban a magas-tátrai Tátralomnic felett.

Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
A csoporthoz tartozik Ótátrafüred-Tarajka is, ahol jelenleg a terveket készítik elő a következő évek fejlesztéseihez. Néhány évvel ezelőtt Csorba-tó levált Donovaly-tól, azóta ez is a TMR birodalom része, és itt is új pályák és új liftek épültek, illetve új lift épül jövőre. A síterepeken kívül számos szálloda, turistaház és a Tatralandia akvapark is a TMR-hez tartozik.

A nagy ülőlift Szczyrkben
A nagy ülőlift Szczyrkben
Már évek óta próbálkoznak Szlovákián kívül is. Korábban arról lehetett olvasni a szlovák sajtóban, hogy romániai és boszniai befektetési lehetőségeket vizsgáltak meg, de ezekből nem lett semmi. Tavaly a zakopanei (Kasprowy, Gáspár-hegy) síterepekért kiírt tenderen indultak, de „nagy meglepetésre” a pályázatukat már az előminősítésen elbuktatták a lengyelek.

Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
A már biztos üzleteik közé tarozik a már korábban megvásárolt csehországi Špindlerúv Mlýn síterepe. Végül az első lengyel síterepükre sem kell már várni, hiszen a héten bejelentették, hogy övék lett a cseh-szlovák-lengyel hármas határhoz közel található Szczyrk síterepe. Szczyrk sem tűnik rossz választásnak. Lengyelországban nagyon népszerű az alpesi és északi típusú síelés, a síterep lengyel viszonylatban jelenleg is népszerűnek számít, a beharangozott 30 millió eurós (kb. 9,4 milliárd forint) fejlesztések pedig tovább növelhetik a síterep vonzerejét. Ebből a pénzből új liftek épülnek, hóágyúkat vásárolnak, a cél az, hogy Szczyrk hamarosan elérje a legmodernebb lengyel síterepek színvonalát.

KOMMENTEK
százas | 2014.03.11. 20:36
Jókat síeltünk ott főiskolás korunkban!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.