Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A versenyek versenye szombaton Kitzbühelben

2013.01.25. Bata Attila

A versenyek versenye szombaton Kitzbühelben Szombaton rendezik meg azt a versenyt, amelyet tényleg kötelező megnézni minden sírajongónak, a híres kitzbüheli Hahnenkamm verseny. Immáron 73. alkalommal rendezik meg az osztrákok népünnepét, ha lehet, akkor feltétlenül üljünk le a tévé elé szombat délelőtt fél tizenkettőtől.
Ezért érdemes az ausztriai síelés közben beülni egy órára egy hüttébe és nézni a versenyt, feltéve hogy még akad szabad hely valahol a távolban. Ezért érdemes bevezetni a HD adásokat a tévében, de leginkább egyszer megnézni a többi nyolcvanezer nézővel együtt élőben a helyszínen. Ez maga a nemzeti ünnep Ausztriában, a legnézettebb sportműsor minden évben a tévében. A verseny ahol megjelenik celebvilág, Schwarzeneggerrel az élen.

Szóval ezen a héten már mindenki arról beszél, hogy mi lesz Kitzbühel síterepén, a Hahnenkamm hegyen, vagy a Streif pályán, ugye ezt a három szót minden iskolás ismeri az osztrákoknál. A verseny hírnevét a hihetetlenül nehéz pálya, a nagyszerű hangulat és tragikus események adják. Itt nyerni, legalább egyszer, ez minden síelő álma.

Tavaly, az akkor visszavonult svájci Didier Cuche nyert, sőt az utóbbi öt évben csak a svájciak tudtak nyerni az osztrákok szent hegyén. Svájci győzelemre most nagyon kevés az esély, hiszen ebben az évben nagyon gyengén szerepelnek a svájci férfi síelők.

Az osztrákok nagyon jó formában voltak a múlt héten a svájciak hasonlóan klasszikusnak számító wengeni versenyén. Sőt a heti edzéseken is tele volt az élmezőny osztrákkal. Érdekesség, hogy Benni Raich pénteken 400. alkalommal indult VK versenyen, bár a szombati lesiklásban nem fog sok vizet zavarni.

Milyen is ez a pálya? Remek videó szöveges magyarázatokkal
Annál inkább figyelni kell majd a norvég Svindalra, aki bombaformában van, igaz, hogy a múlt heti wengeni versenyen egy hatalmasat bukott, de itt megnyerte a pénteki szuper-óriásműlesiklást. A múlt heti versenyt imponáló fölénnyel nyerte az olasz Innerhofer, aki most biztosan nem fog nyerni, mert a versenybíróság megbüntette.

Az idén új szabály van a síelésben, elrontott vagy eltévesztett kapu után nem lehet folytatni a versenyt vagy az edzést (szlalomban kivételes esetben megengedhető). Érdekes, hogy meghallgatásán Innerhofer is arra hivatkozott, hogy nem tudott a szabályról. A szezon elején még csak figyelmeztettek ezért, de az utóbbi időben már szigorúan büntetnek. Innerhofer az egyik edzésen folytatta a síelését miután kiesett ezért pénzbüntetést kapott, valamint csak 46-os rajtszámmal indulhat, amely azt jelenti, hogy addigra a pálya már olyan állapotba kerül, hogy semmi esélye sem lesz az első helyre.

A pálya egyébként brutálisan nehéz. Betonkeményre hizlalt vastag jég, meredek szakaszok, és a jól előkészített hatalmas ugratók mellett a buckás felület fogja dobálni a síelőket 130-140 km/órás sebességnél. Itt tényleg meg kell ünnepelni már azokat is, akik egyáltalán le tudnak jönni ezen a pályán.

A versenyek versenyét szombaton 11:30-kor rendezik, az Eurosport élőben közvetíti.
KOMMENTEK
százas | 2013.01.25. 17:13
Tényleg brutális. El kell, hogy menjek egyszer.
huligan | 2013.01.25. 20:13
Vendégségben leszek disznó vágáson. A házigazda, amikor kérdezte, hogy mire van szükségem a két nap alatt, a EuroSportot mondtam neki először... Nem értette miért...:)
Egyébként ez is a versenyek versenye lesz, csak itthon:
http://sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/...boda-pal-kupa/
http://www.talponsielok.hu/snowshow.../a1.html
cannibale | 2013.01.25. 21:12
Hogyan szedi össze magát az elején! Fantasztikus.
specialk | 2013.01.26. 12:27
Az egyik versenyzo hatalmasat szaltozott. Szerencsere talpra erkezett. Eleg felelmetes volt. Ha fejjel csapodik be, akkor sulyosan megserult volna. Vagy 100km/h-val ment az eses elott.

Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.