Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Drága síterepen buktak le az adócsalók Olaszországban

2012.01.10. Bata Attila

Drága síterepen buktak le az adócsalók Olaszországban Az olaszországi adóhivatal elég meglepő módszerrel üldözi az adócsalókat. A legjobb síterepek legjobb szállodái előtt parkoló autócsodák tulajdonosait vizsgálták az ünnepek alatt, hogy kinek miből telik méregdrága Ferrarira és síelésre a legdrágább szállodákban a Dolomitokban.
Nem szeretnénk ötleteket adni a hazai APEH-nek, vagyis utódjának, a NAV-nak, de olasz kollégáik elég meglepő és hatásos módszerrel ellenőrizték a szilveszteri síelőket és vendéglátóikat.

Az összeomló olasz gazdaság tavaly novemberben sodorta el a bármelyik bohócversenyben komoly reményekkel induló Berlusconi miniszterelnököt, és helyére egy szakértői kormány került, igazi technokrata miniszterelnökkel. Az új miniszterelnök, Mario Monti nem sokat tétovázott, nekikezdett a gazdaság rendbetételéhez.

Olaszország az eltitkolt jövedelmek egyik paradicsoma, becslések szerint évente 120 milliárd euró (37 800 milliárd forint) bevételtől esik el az államkassza a feketegazdaság miatt. Ez az összeg majdnem négyszerese a miniszterelnök idei megszorításokkal terhelt büdzséjének.

Nyolcvan olasz adóellenőr vetette be magát a szilveszteri csúcsforgalomba a Dolomitok egyik legdrágább síterepén, Cortina d'Ampezzón. A luxusszállodák parkolóiban talált 251 méregdrága autó tulajdonosait ellenőrizték, hogy miből telik ilyen autóra. A razzia érdekes eredményt hozott, 42 Ferrari és egyéb luxusautó tulajdonosa a tavalyi bevallása szerint nem keresett többet évi 30 000 eurónál (kb. 9,5 millió forint). Tizenkilenc olyan céges luxusautóval jöttek síelni, amelyeket olyan cégek üzemeltettek, amelyek az előző két évben mindig veszteségesek voltak.

Nem csak a vendégeket, de a vendéglátókat is ellenőrizték. A tavalyi számlákhoz képest az árak idén 300 százalékkal emelkedtek az éttermekben, pedig az idén már hivatalosan is válság van az olaszoknál. Talán ez is lehet az oka, hogy duplájára nőtt azoknak az eseteknek a száma, amikor még számlát sem kaptak az ellenőrök. A síterep luxusbutikjaiban még jobban drágult az élet, itt 400 százalékkal emelkedtek az árak az előző szezon óta.

Az olasz adóhivatal nagyon keményen rászállt az adócsalókra, árgus szemekkel keresik a jachtok, sportkocsik és egyéb luxuscikkek tulajdonosait. A romló gazdasági helyzetben a lakosság nehezen viseli a szigorodó ellenőrzéseket, az előző hónapban két levélbomba landolt az adóhivatalban, abból az egyik leszakította az egyik hivatalvezető ujját.
KOMMENTEK
cannibale | 2012.01.10. 21:55
Kicsit vulgáris leszek!
Talán nálunk sem a kis embereket kéne fingatni akik már örülnek ha lyuk van a seggükön és szelel.

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.