Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Afrika, Ausztrália és Új-Zéland: megkezdődött a síszezon

2021.06.21. Bata Attila

A Föld déli féltekén néhány síterepen már ezekben a hetekben elkezdődött az idei síszezon. Több helyen még várni kell a nyitásra, és a járványügyi szabályozások miatt még kétséges az idei dél-amerikai szezon sikere.
Mt Hutt (Új-Zéland) napsütésben
Mt Hutt (Új-Zéland) napsütésben
Nálunk már júniust írunk, "lenn délen" is, de a síelők nyelvére lefordítva ez azt jelenti ilyenkor olyan ott , mintha nálunk december lenne: vagyis itt az ideje, hogy megnyíljanak a síterepek!

Szokás szerint vegyes képet mutat a június. Ausztráliában június 10. körül két évtizede nem tapasztalt hideg levegő árasztotta el New South Wales régiót. Még az alacsonyabb helyeken is havazott, Thredbo 60 cm friss hó után azonnal kinyitott, a "szomszédos" Perisherrel együtt.
Thredbo nyitás előtt
Thredbo nyitás előtt
Több ausztrál síterep is az elmúlt hétvégére tervezte a nyitást, de megérkezett az enyhülés, a hóágyúk nem tudtak dolgozni, kissé késik a nyitás. A covid protokoll a legtöbb ausztrál síterep esetében azt jelenti, hogy friss negatív teszttel lehet menni síelni.

Új-Zélandon is vegyes a kép. Itt Mt Hutt már kinyitott. Érdekesség, hogy a nyitónapon itt átadták az ország első nyolcüléses liftjét, amely 3000 utast tud szállítani óránként. Nos, a nyitónapra érkezett kb. 2000 síelővel túl sok gondja nem lehetett.
Mt Hutt nyitás új lifttel
Afrikában a lesothói Afriski 3 cm friss hó és egy kis hóágyúzás után nyitotta meg aprócska, de 3000 méter felett található síterepét még június 11-én.
Afriski
Afriski
Dél-Amerikában még sok a bizonytalanság a járvány miatt, a legtöbb ország nem fogad külföldi turistákat, így a hazai síelőknek kellene eltartaniuk a síterepeket. Több síterep jelentett be nyitási szándékot július első hétvégéjére. 
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.