Menü ≡

Afrika, Ausztrália és Új-Zéland: megkezdődött a síszezon

2021.06.21. | Szerző: Bata Attila
A Föld déli féltekén néhány síterepen már ezekben a hetekben elkezdődött az idei síszezon. Több helyen még várni kell a nyitásra, és a járványügyi szabályozások miatt még kétséges az idei dél-amerikai szezon sikere.
h i r d e t é s
Nálunk már júniust írunk, "lenn délen" is, de a síelők nyelvére lefordítva ez azt jelenti ilyenkor olyan ott , mintha nálunk december lenne: vagyis itt az ideje, hogy megnyíljanak a síterepek!

Szokás szerint vegyes képet mutat a június. Ausztráliában június 10. körül két évtizede nem tapasztalt hideg levegő árasztotta el New South Wales régiót. Még az alacsonyabb helyeken is havazott, Thredbo 60 cm friss hó után azonnal kinyitott, a "szomszédos" Perisherrel együtt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Több ausztrál síterep is az elmúlt hétvégére tervezte a nyitást, de megérkezett az enyhülés, a hóágyúk nem tudtak dolgozni, kissé késik a nyitás. A covid protokoll a legtöbb ausztrál síterep esetében azt jelenti, hogy friss negatív teszttel lehet menni síelni.

Új-Zélandon is vegyes a kép. Itt Mt Hutt már kinyitott. Érdekesség, hogy a nyitónapon itt átadták az ország első nyolcüléses liftjét, amely 3000 utast tud szállítani óránként. Nos, a nyitónapra érkezett kb. 2000 síelővel túl sok gondja nem lehetett.
Mt Hutt nyitás új lifttel
Afrikában a lesothói Afriski 3 cm friss hó és egy kis hóágyúzás után nyitotta meg aprócska, de 3000 méter felett található síterepét még június 11-én.
Dél-Amerikában még sok a bizonytalanság a járvány miatt, a legtöbb ország nem fogad külföldi turistákat, így a hazai síelőknek kellene eltartaniuk a síterepeket. Több síterep jelentett be nyitási szándékot július első hétvégéjére. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »