Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megrendezték az első afrikai alpesi FIS-versenyt

2014.08.15. Bata Attila

Történelmet írt múlt héten az afrikai kontinens. Először rendeztek alpesi síversenyt Afrikában, amely a FIS (a Nemzetközi Sí Szövetség) jóváhagyását is megkapta. A versenyt a dél-afrikai Tiffindell síterepén rendezték, közel 2900 méteres magasságban.
Az első afrikai FIS versenyeket augusztus 4-5-én rendezték meg Tiffindelben. A dél-afrikai nemzeti és junior bajnokság mellett még másik két versenyt is rendeztek, ahol többek között svéd, szlovén és osztrák indulók is rajthoz álltak. A versenyeken a külföldiek vitték a prímet, a hazaiak a sor végén végeztek, tetemes hátránnyal a külföldiekhez képest.

Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Tiffindel azon kevés afrikai síterepek közé tartozik, amelyen az utóbbi időkben fejlesztettek is. Van egy rövid és egy hosszabb pályája. A rövidet „szinte órák alatt” be tudják hóágyúzni. Ennek köszönhetően az idén és tavaly is büszkén hirdethették, hogy síszezonban itt lehetett először síelni a Föld déli féltekén. Az apró síterep méreteiben nem veszi fel a versenyt a nagyobb új-zélandi, ausztrál vagy dél-amerikai terepekkel.

Az idei szezonban már idejében megérkezett a kisebb havazás a hideg idő. A havazás később már nagyon ritka vendég volt, de szerencsére a hideg megmaradt az egész szezonban. A felújított hóágyúknak és vízhálózatnak köszönhetően így folyamatosan lehetett is síelni az egész szezonban. Valószínűleg az idei szezon rekordszámú síelhető napokkal zárul majd.

Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Ritka látvány (Kép: Tiffindell / Facebook)
Nálunk lassan véget ér a nyár, ezzel párhuzamosan Dél-Afrikában pedig lassan véget ér a tél és a síszezon. Ha az időjárás engedi, akkor decembertől ismét lehet majd síelni Afrikában, a kontinens északi részén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.