Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi sí: országos bajnokságon versenyeznek olimpikonjaink

2022.02.21. Magyar Sí Szövetség

Kedden és szerdán rendezi meg az Országos Alpesi Síbajnokságát a Magyar Sí Szövetség az ausztriai Grebenzenben. A futamokon elindul a pekingi téli olimpián szereplő két síző, Tóth Zita és Kékesi Márton is. Az Országos Bajnokság az MVM Magyar Kupa versenysorozat része.
Kékesi Márton és Tóth Zita | Kép: Magyarock
Február 22-23. között a serdülő (U14-U16), az ifjúsági és a felnőtt korcsoport számára bonyolítja le a Magyar Sí Szövetség a 2021/2022-es Országos Alpesi Síbajnokságot, ahol az indulók óriás-műlesiklásban és műlesiklásban harcolnak a bajnoki címért. A két számban nyújtott teljesítmény alapján összetett győzteseket is hirdetnek, és a legeredményesebb csapat szintén országos bajnoki címet szerez.

„Az országos bajnokság minden évben az alpesi szakág egyik legjelentősebb versenye, ahol minden induló megmutathatja, mennyit fejlődött az elmúlt egy évben. A fiatalabbak számára nagy élmény az is, hogy a nemzetközi versenyeket megjárt ifi és felnőtt sízőkkel egy pályán csúszhatnak. Különösen a téli olimpia évében, amikor a médiumokon keresztül követhették a magyarok szereplését és szurkolhattak nekik” – mondta Petráhn Barbara, a síszövetség főtitkára.

A magyar bajnokságon a téli olimpián induló két alpesi sízőnk, Tóth Zita és Kékesi Márton is rajthoz áll. Zita számára további jelentős világverseny következik rövidesen, március 1-től ugyanis az Alpesi Ifjúsági Világbajnokságon versenyez majd Kanadában.

Az Országos Alpesi Síbajnokság - MVM Magyar Kupa 7. fordulójának versenykiírása itt letölthető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.