Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpok: büntetik a havas járművek sofőrjeit

2019.02.10. Bata Attila

Hétfőn az egyik kamion tetejéről lehullott egy jégdarab, amely betörte a mögötte haladó személyautó szélvédőjét Zürich környékén. Az eset másnapján a helyi rendőrség kivonult az utakra és azt ellenőrizték, hogy mennyire havasak a járművek. 13 sofőrt állítottak meg.
Korábban már írtunk arról, hogy mennyire veszélyes, ha a buszokról vagy a kamionokról nem takarítják le a havat. A lepotyogó hó- és jégdarabok komoly veszélyeket rejtenek pl. az autópályán nagy sebességnél.

A svájci rendőrök idén is komolyan veszik a problémát és a keddi razziájukon 13 sofőrt állítottak meg, akik addig nem folytathatták az útjukat, amíg meg nem tisztították a hótól a gépjárművüket. Az egyik sofőr kb. 640 kiló havat szedett le a kamionjáról.

Információink szerint Nyugat-Európában akár 450 eurós büntetést is kiszabhat a rendőrség, ha behavazott járművel közlekedünk. Baleset esetén természetesen számíthatunk a kártérítés megfizetésére, és a kötelező felelősségbiztosításunkkal kapcsolatban lehet gondunk a biztosítónkkal.

A lehulló jégdarabok veszélyéről itt egy videó a szenvedő fél szemszögéből:

KOMMENTEK
minerel | 2019.02.10. 19:17
nagyon helyesen teszik
nyugiba | 2019.02.10. 21:03
Várom, hogy a magyar rendőrök is figyeljék ezt a kamionoknál és buszoknál. Engem is a frász szokott kerülgetni, mikor egy nem letakarított tetejű jármű mellett kell elhaladni. Eddig szerencsére mindig a kocsim mellé esett a lehulló hó és jégdarab.
százas | 2019.02.10. 21:17
Nem csak busz, teherautó. Kaptam én már személyautó lusta, trehány sofőrjétől is havat, jeget!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.