Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpok: büntetik a havas járművek sofőrjeit

2019.02.10. Bata Attila

Hétfőn az egyik kamion tetejéről lehullott egy jégdarab, amely betörte a mögötte haladó személyautó szélvédőjét Zürich környékén. Az eset másnapján a helyi rendőrség kivonult az utakra és azt ellenőrizték, hogy mennyire havasak a járművek. 13 sofőrt állítottak meg.
Korábban már írtunk arról, hogy mennyire veszélyes, ha a buszokról vagy a kamionokról nem takarítják le a havat. A lepotyogó hó- és jégdarabok komoly veszélyeket rejtenek pl. az autópályán nagy sebességnél.

A svájci rendőrök idén is komolyan veszik a problémát és a keddi razziájukon 13 sofőrt állítottak meg, akik addig nem folytathatták az útjukat, amíg meg nem tisztították a hótól a gépjárművüket. Az egyik sofőr kb. 640 kiló havat szedett le a kamionjáról.

Információink szerint Nyugat-Európában akár 450 eurós büntetést is kiszabhat a rendőrség, ha behavazott járművel közlekedünk. Baleset esetén természetesen számíthatunk a kártérítés megfizetésére, és a kötelező felelősségbiztosításunkkal kapcsolatban lehet gondunk a biztosítónkkal.

A lehulló jégdarabok veszélyéről itt egy videó a szenvedő fél szemszögéből:

KOMMENTEK
minerel | 2019.02.10. 19:17
nagyon helyesen teszik
nyugiba | 2019.02.10. 21:03
Várom, hogy a magyar rendőrök is figyeljék ezt a kamionoknál és buszoknál. Engem is a frász szokott kerülgetni, mikor egy nem letakarított tetejű jármű mellett kell elhaladni. Eddig szerencsére mindig a kocsim mellé esett a lehulló hó és jégdarab.
százas | 2019.02.10. 21:17
Nem csak busz, teherautó. Kaptam én már személyautó lusta, trehány sofőrjétől is havat, jeget!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.